dimecres, 14 de març del 2012

Fideuà

Fa dies que vaig preparar aquesta fideuà, però és un plat amb el qual sempre es triomfa. El secret: un bon peix i un bon fumet!!! Ahh... i me’n oblidava molta paciència i temps!!!

Ingredients: 2 persones
Fumet:
Un cap de rap
3 tomàquets
4 litres aigua mineral
200 gr. galeres i crancs
2 pastanagues
2 grans d’all
Un tros d’api

Per la fideuà:
300 gr. pasta per fideuà
4 gambes
1 sípia bruta
2 tomàquets grans
1 ceba figueres gran
Oli d’oliva

- Per a fer el fumet: poseu oli d’oliva en una olla i enrossiu els alls, seguidament hi afegiu la resta de verdures coure durant 3-4 minuts. Afegir el peix i l’aigua i deixar coure durant 25 minuts a foc lent. Treure l’espuma del damunt mentre es cogui.
- Tallar la ceba ben petita. En una paella per fideuà,  posar oli i coure les gambes volta - volta (just perquè l’oli agafi l’aroma de la gamba), afegirem la ceba en aquest oli, baixarem el foc i la courem durant 30 minuts, és molt important que el foc estigui molt baix.
- Mentrestant, podem colar el fumet i dels ingredients esmentats surt fumet per a dues vegades. Reservar.
- Pelar i desgranar els tomàquets, tallar la polpa i afegir-la a la paella amb la ceba (incorporar un pessic de sal i un de sucre) i deixar coure 30 minuts més fins que quedi un bon sofregit ben cuit sense que se’ns hagi cremat, per això és molt important el foc que quasibé ha d’estar el mínim. Si d’aquest sofregit en dobleu la quantitat en tindreu per a dues vegades i el podeu congelar i així podreu fer una fideuà express!
- Tallarem la sípia ben petita i l’afegirem al sofregit i la courem durant 3 – 4 minuts.
- En una paella a part sense oli, enrossirem els fideus, fins que agafin color marró, és important no parar de remenar amb una cullera de fusta.
- Escalfar el forn a 180º
- Incorporarem aquests fideus a la paella amb la resta d’ingredients i els cobrirem amb el fumet reservat, pujarem el foc perquè ens agafi temperatura, baixarem a foc mig i courem durant 10 minuts. La resta de cocció es farà al forn durant 7 minuts, i veureu que els fideus es començaran a aixecar.
- Per últim afegir les gambes. Ho deixarem reposar un parell de minuts amb un drap de cotó al damunt.
- Servir al moment amb una mica d’all i oli si us ve de gust!

Que disfruteu de l’equador de la setmana laboral!



2 comentaris:

  1. Ummm, jo em menjaria un bon plat ara.

    ResponElimina
  2. doncs et creuràs que mai n0he fet????? sempre la fa la meva sogre que es una artista! jijiji, a veure si m'animo. molts petonets guapi

    ResponElimina