dijous, 7 de juny del 2012

Amanida amb rotlles de kataifi de llagostins

Ja fa dies que us vaig comentar que feia un curs amb l’Angelina Garcia, i l’altre dia li vaig fer de ‘pinxe’ i la veritat és que vaig disfrutar moltíssim. Vam fer una amanida espectacular, amb uns flamets de tomàquet, xampinyons i rotlles de kataifi amb llagostins, jo la versió que us presento és una mica versionada. Que sabeu que és el kataifi?? Doncs és una pasta d’origen grec,  fideus molt fins que quan es couen queden cruixents i tant es poden utilitzar em plats freds com calents. Pels que sou de la comarca d’Osona, us puc dir que en venen a la Selecta (Manlleu) i a Can Vilanova (Can Cagarrina a Vic).

Com que em va tocar fer aquests rotllets jo al fer-ho a casa ja tenia la mà trencada.



Ingredients: (4 persones)
12 llagostins congelats (els venen pelats i és molt pràctic)
Pasta kataifi
100 gr. mantega fosa
Enciam
Tomàquets cirera
Vinagreta per l’amanida
Sal i pebre blanc
- Descongelar els llagostins.
- Desfer la mantega al microones. Sal pebrar els llagostins i submergir-los amb mantega. Seguidament enrotllar-los amb la pasta kataifi, us aconsello que poseu la pasta amb tota la llargada i comenceu a enrotllar el llagostí des de la part de baix. Quan tingueu el rotlle, poseu-vos mantega als dits i acabar d’apretar el rotllet. Aquests rotlles millor si els reserveu una estona abans a la nevera, ja que la mantega queda presa i així, quan es fregeixen no es desfan.
- Preparar l’amanida, la veritat és que la podeu fer al gust, jo aquest cas vaig posar enciam de l’hort i tomàquets.
- Fregir els rotlles amb oli d’oliva quan la pasta agafi color cal anar-los girant, perquè s’enrosseixi de totes les bandes, anar amb molt de compte que no es cremin!! Us aconsello que en una paella els fregiu de tres en tres o de quatre en quatre, perquè l’oli no es refredi al posar-hi tots els rotlles. Deixar escórrer l’oli dels rotlles amb un plat amb paper de cuina.
- Servir els rotlles amb l’amanida i una bona vinagreta al gust.
Bon profit!!!




3 comentaris:

  1. Els tallers on pots fer de pinxo encara són més interessants, oi?
    Han de quedar uns llagostins cruixents i molt gustosos. Boníssims!

    ResponElimina
  2. Lídia, quina sort de fer de pinxo. Jo n'he fet alguna vegada i es passa d'allò més be. Nena, jo he menjat aquests fideus fets amb mel i ametlles, resulten boníssims. Apa t'acabo de donar una idea perquè la posis en dança...
    Nani

    ResponElimina
  3. Fa temps que vull comprar aquesta pasta!
    A veure si li treuràs el lloc a l'Angelina...
    Petons.

    ResponElimina