dimecres, 5 de setembre del 2012

Magdalenes


La majoria ja ens hem tornat a la rutina i la veritat és que sort n’hi ha. Les vacances han anat molt bé, de fet això crec que sempre va bé, temps per descansar, llegir, pensar en nous projectes, conèixer coses noves i el més important agafar energies noves per emprendre el setembre.

La recepta que us presento és magdalenes, la veritat és que no les tinc penjades i després de provar vàries receptes i que cap em convencia.... Aquesta és una bona opció són del llibre d’en Xavier Garriga: Pan, i sincerament és una bona recepta perquè han quedat boníssimes!!! Són esponjoses i el més important és que m’han pujat. A més, en serveix de base per fer-les de xocolata, farcir-les de crema....


Ingredients:

125 gr. d’ou ( són tres ous petits)
175 gr. de sucre
60 cl de llet
190 cl d’oli d’oliva suau
5 gr. de gasificant per pastisseria o impulsor
210 gr. de farina fluixa
Una mica de sal
Una cullerada sopera de canyella (opcional)
Ratlladura de llimona (opcional)


- Barrejar amb unes varetes elèctriques o manuals els ous i el sucre en un bol fins que quedi blanquinós.

- A banda, barregem la llet i l’oli i ho afegim mica en mica al sucre i ous.

- Mesclem la farina, el gasificant, la sal i la canyella i ho incorporem a la massa que hem aconseguit. Quan sigui una massa homogènia barrejar amb força, si ho feu amb varetes elèctriques feu a velocitat màxima i sinó haureu de fer braços.

- Aquesta massa s’ha de deixar reposar a la nevera com a mínim una hora (aquest pas mai l’havia fet en anteriors vegades i crec que es bàsic, perquè aquest repòs fa que el gasificant actuï)

- Posar la massa en un rotlle per a magdalenes i omplir tres quartes parts, ja que agafen volum. Al damunt repartir una mica de sucre.

- Preescalfar el forn a 250º

- Baixar el foc a 210º i coure les magdalenes durant 14-16 minuts. Quan veieu que gairebé estan pareu el foc del forn i deixeu-les refredar a dins.
Per esmorzar o per berenar les magdalenes són molt sanes!!!

11 comentaris:

  1. Hem d'aprendre a agafar el gust a la rutina també, sí... i no s'està gens malament tampoc no? i menys encara amb unes magdalenes del Xavier Garriga...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cinta, la veritat és que tornar a la rutina és un luxe! per cert, no puc veure el teu perfil...Ets blogaire també?? Passa'm l'enllaç!
      Gràcies

      Petonets

      Elimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. Benvinguda de nou! Mica en mica tots anem tornant a la rutina, oi? Tot i que jo prefereixo fer vacances, je je je... :)
    Les magdalenes del Xavier Barriga no fallen mai!

    ResponElimina
  4. Quina bona pinta que tenen!! T'han quedat espectaculars... petons

    ResponElimina
  5. Costa, costa agafar el ritme... però ja podem estar contentes de tenir aquest ritme amb els temps que corren! Però què millor que una super magdalena "estil Barriga" per tornar a la rutina amb més alegria? ;)
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  6. quina pintassa nena!!!!! m'encanta la crosta que t'ha quedat!!! molts petonets

    ResponElimina
  7. Aquestes magdalenes són ideals pels esmorzars!
    T'he deixat un premi al meu bloc, espero que et faci il·lusió :)

    Molts petons!

    http://lleonadelaboratori.blogspot.com.es/2012/09/tornada-la-rutina-o-pastis-de-xocolata.html

    ResponElimina
  8. Lídiaaaaa! Benvinguda. Unes madalenes superbones. Jo sí que estic mandrosa ara. Espero que torni la fresqueta. Ens veurem al teu poble?
    Una abraçada i bona Diada,
    Nani

    ResponElimina
    Respostes
    1. Nani!! sí que ens veurem!! ja tinc encarrilat el tema de la recepta per presentar-me al concurs.... es que el què faré porta una mica de feina!!! ja ho veuràs!1

      petonets, feliç diada!!

      Elimina