dijous, 10 de gener del 2013

Crema de gambes amb tres textures


Aquesta crema de gambes és una altra versió de la que ja tinc publicada al bloc, la vaig fer el mateix dia que el tiramisú de Xixona. És molt pràctic de fer quan tens convidats perquè la pots preparar amb antelació i es pot servir en l’últim moment. Aquesta recepta també li vaig sentir a la Mireia Carbó que l’explicava per aquests dies de festa, la presentació fa molt goig i és boníssima.


Ingredients: (4 persones)

20 gambes (millor si són fresques)
1 porro
1 pastanaga
1 gra d’all
3 tomàquets madurs
200 gr. de carbassa
2 cullerades de farina d’arrós
10 ametlles
2 litres d’aigua
 





- Pelar les gambes i posar els caps i les closques en una olla i sofregir-ho amb oli d’oliva. La gamba s’ha de reservar. Aquí afegir el porro, la pastanaga i l’all, deixar coure 2 minuts i afegir el tomàquet ratllat, la carbassa, ametlles, la farina d’arròs i l’aigua, afegirem un punt de sal i pebre si us agrada. Aquest brou ha de coure 25 minuts.

- Mentrestant amb paper de forn farem carpaccio de gambes, posarem un parell de gambes entre mig de paper de forn, us aconsello fer quadrats amb el paper, i amb un corró amb cura aixafarem la polpa de la gamba fins que quedi mig centímetre de gruix aproximadament. Aquest ho posarem al congelador. Ho farem amb totes les gambes menys amb 8 que reservem per coure a la paella. Aquest pas si que s’ha de fer el dia abans o si més no unes hores abans perquè la gamba es pugui congelar.

- Quan tinguem el brou al punt el triturarem a dins l’olla i el passarem dues vegades per un colador xinés i ens ha de quedar textura de crema, aquí cal rectificar de sal i pebre. Aquesta la podem reservar.

- Per muntar el plat, posarem el carpaccio a la part de baix, courem en una planxa les 8 gambes fresques, en posarem al damunt del carpaccio dues per cap i per últim servirem la crema calenta.

És una delícia.

5 comentaris:

  1. És boníssima, oi? Jo ja l'he fet bastants cops des que la Mireia ens la va ensenyar i té l'èxit assegurat!

    ResponElimina
  2. Lídia, Feliç 2013! Ja veig que comences amb bon peu amb aquesta recepta. Cal que ens cuidem!
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina
  3. Hola reina!!
    Aquesta crema és d'autèntic luxe, i les tres textures tot un encert!
    Molts petonets
    Sandra

    ResponElimina
  4. Ja han passat les festes però aquesta crema es posa bé qualsevol dia, això si, un dia de festa.
    Petons.

    ResponElimina
  5. Hola Lídia!
    És una recepta genial de la Mireia Carbó! Jo la vaig fer per cap d'any de fa 3 anys! ;)
    T'ha quedat genial! Petons!

    ResponElimina