dijous, 11 d’agost del 2011

Confitura de tomàquet

Només tinc dues paraules IM PRESSIONANT!!!!!!! Era la primera vegada que la feia, però ja partia d’una bona recepta d’un llibre de la Carme Ruscalleda... Però si teniu sobrants de tomàquets us recomano que la proveu. Combinada amb formatge és exquisit.

Confitura de tomàquet combinat amb formatge de flor

Ingredients:
3,5 kg. de tomàquets aproximadament
1 kg. de sucre
Una baina de vainilla
Una cullerada sopera agar-agar (per espessir)
Suc de dues llimones

- Escaldar els tomàquets en una olla durant mig minut, perlar-los, netejar i treure les granes. Quan els tomàquets estiguin ben nets pesar i hi ha d’haver més o menys 2 quilos (ho comento per la proporció del sucre).
- Passar pel minipimer o per la thermomix i bullir-los durant 20 minuts perquè s’evapori l’aigua. Treure l’escuma que queda pel damunt.
- Afegir el sucre i la baina de vainilla oberta amb un ganivet longitudinalment i deixar coure 20 minuts més a fos mig. Quan hagin passat ja 10 minuts afegir l’agar-agar.
- Per comprovar el punt de cocció heu de començar a notar que la barreja es comença a enganxar de sota, de totes maneres si en poseu una mica en un plat (deixar refredar uns segons) i agafeu una cullera i l’aboqueu al plat i si no cau líquida és que ja està al punt.
- Retirar l’olla del foc i afegir el suc de les dues llimones.
- Abocar la confitura als pots de vidre, omplir-los fins a dalt de tot, tancar-los ben fort i deixar refredar de cap per avall, quan estiguin freds ja hauran fet el buit.

Bon profit!!

5 comentaris:

  1. la mermelada de tomate es un basico en casa...pero esque ese queso (parmesano??) cortado con lo de bodum? queda tan precioso...jolin...un diez!!!!

    ResponElimina
  2. Manu este queso es el Tête de Moine y se corta asi con un aparato especial y en muchos sitos de llama formatge de flor, si no lo has probado nunca te lo recomiendo, a mi m'encanta!!!

    ResponElimina
  3. Aquesta confitura l'he de fer segur, té un aspecte impressionant, quin color tan bonic.
    Petons

    ResponElimina
  4. m'encanta la confitura de tomàquet, combinada amb brie és una delícia, però sempre l'he comprada... i pel que veig, tampoc és tan difícil de fer!! a veure si m'hi animo, gràcies per la recepta! :D

    Petonets

    ResponElimina