dijous, 4 d’agost del 2011

Seitons amb vinagre

Una tapeta molt típica i sincerament és molt senzilla de preparar. El què potser es més empipador és haver de netejar els seitons, però si esteu de sort a la peixateria us ho poden fer. Cal deixar-ho reposar unes 24 hores i un cop amanits es poden conservar a la nevera durant una setmana.



 
Ingredients:
500 gr. de seitons
Vinagre de Jerez
Aigua
Sal
Oli
All i Julivert

- Preparar 3 parts de vinagre per una d’aigua. En un recipient, pot ser perfectament un taper que després podreu tapar a dins la nevera i no farà olor, s’ha de fer una capa de seitons al fons i salar i afegir la barreja del vinagre i l’aigua, i anar fent capes repetint l’operació, és a dir una capa de seitons, sal i el vinagre aigualit.
- Tapar i deixar a la nevera 24 hores, si no us va bé amanir-ho després d’haver passat aquest temps us recomano que traieu més o menys la meitat del líquid i hi afegiu aigua, ja que sinó amb tant vinagre quedaria massa cuit. No deixar més de dos dies.
- Quan vulgueu preparar els seitons, escorre’ls i emplatar tirant un bon raig d’oli i amanir-ho amb all cru i julivert, posar una mica de sal maldon. Els que us sobrin els podeu guardar en un recipient tapat hermèticament a  la nevera. Consumir abans d’una setmana.

Us llepareu els dits!!

2 comentaris:

  1. et pots creure que els seitons de l'única manera que me'ls menjo són arrebossats?? ja ho sé, soc una mica rareta! jajaajajaja. Petonets guapa i bon cap de stemana

    ResponElimina
  2. Jo com la Judith, no sóc pas gaire amant dels seitons! PErò a casa aquesta recepta triomfaria segur!
    Petons!!
    Sandra

    ResponElimina