dijous, 16 de febrer del 2012

Coca de llardons

Dijous llarder botifarra menjaré! I... coca de llardons!!!! Doncs sí ahir vaig aventurar-me a fer aquesta coca tant típica d’aquests dates. Una vegada l’havia provat de fer amb pasta de full i no em va acabar de convèncer, ahir vaig seguir una altra recepta i el resultat va ser boníssim!! Tot i que em vaig espantar quan de cop sona el forn ( perquè l’havia programat) i veig la coca lleugerament torrada i vaig pensar.. ai... ( això et passa per voler aprofitar el temps fent altres coses i no controlar el que has de controlar! ), però la veritat és que la textura de dins és perfecta!!! Va... a veure si us animeu a provar-la que és força senzilla!! Feliç dijous llarder!!!



Ingredients:
150 gr. de farina de força ( jo vaig fer meitat força meitat normal)
10 gr. de llevadura premsada de forner
1 cullerada d’aigua tèbia
100 gr. de llardons
25 gr. de sucre + 10 gr. per decorar
1 culleradeta de canyella en pols
50 gr. de llard a temperatura ambient
1 ou
1 pessic de sal
60 gr. de pinyons
Ou batut per decorar

- En un got barrejar la llevadura premsada amb l’aigua tèbia, deixar reposar un parell de minuts.
- Afegir la barreja a la farina i remenar.
- Esmicolar els llardons amb un morter o un molinet, que quedin força petits. Incorporar-los a la farina.
- Seguidament s’afegeix els 25 gr. de sucre, la canyella, l’ou, el llard i el pessic de sal, i es barreja amb les mans fins que la massa ens queda ben homogènia. Si no teniu cap amassador, amb una mica de farina al damunt del marbre treballeu bé la massa. Un cop ben intrigat tots els ingredients deixar reposar en un bol tapada amb un drap durant 30 minuts.
- De la massa resultant jo la vaig dividir en dos i amb l’ajuda del corró vaig fer dues coques, que quedi de mig centímetre de gruix.
- Preescalfar el forn a 180º. Mentrestant posar les coques damunt del paper de forn i pintar-les amb ou dexatat, posar els pinyons i amb els 10 gr. de sucre afegir-hi una mica d’aigua que quedi pastós i posar pel damunt de la coca així queda més pres.
- Coure al forn durant 18-20 minuts, jo amb 18 minuts en vaig tenir prou i ja veieu que va quedar torradeta!!

Sigueu feliços!!

9 comentaris:

  1. Que bonissima! Avui a la tarda amb la thermomix la faré jo, a veure què tal, jejeje

    ResponElimina
  2. Jo també l'acabo de treure del forn, i la veritat és que s'essemblen força, però jo hi he posat matafaluga enlloc de canyella.
    Petonets

    ResponElimina
  3. que bé Sarah que també la facis!! com t'ha quedat???

    ResponElimina
  4. Sí senyor! Per carnaval, coca de llardons. A mi m'encanta, però no he tingut temps de fer-la. Potser el cap de setmana...

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  5. Oh, Lídia. Si l'arribo a veure ahir! L'he anat a comprar a la pastisseria...
    Nani

    ResponElimina
  6. Massa torrada?? Doncs jo crec que està al punt!! Ai, quina salivera que m'has fet venir... jaja És que t'ha quedat perfecta!! M'encanta que ens desitgis que siguem feliços jeje Espero que tu també passis un feliç divendres i cap de setmana! :D

    ResponElimina
  7. a casa fem la de pasta de full, a veure si ens animem amb aquesta!!!! té molt bona pinta. Petonets

    ResponElimina
  8. Quina pinta que té nena, un trosset per mi no te'n deu quedar?
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  9. Compartim gust de coca de llardons... a mi la de pasta de full no m'acaba de convèncer i faig la recepta de la Montserrat Seguí, i també m'agrada blanqueta! una coca esplèndida t'ha sortit!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina