dimecres, 27 de febrer de 2013

Flam de menestra de verdures


A Memòries d’una cuinera aquest mes ens proposaven cuinar una menestra. A mi les verdures m’encanten i em venia de gust fer una versió diferent, ahir la tarda vaig estar per casa i vaig improvisar aquesta versió que és molt senzilla i és una manera diferent de menjar verdura.

 

Ingredients:

2 pastanagues
2 carxofes
50 gr. de pèsols frescos
3 ous
1 pot de llet evaporada (Nestlé)
Sal i pebre


- Pelar i netejar totes les verdures. En una olla posar aigua per a bullir les verdures, com que cadascuna té un punt de cocció diferent les vaig coure per separat amb la mateixa aigua. Afegir sal a l’aigua per a la cocció.

- Les pastanagues coure durant 10 minuts. Les carxofes coure 5-6 minuts. Els pèsols coure 3 minuts.

- Prescalfar forn dalt i baix a 200º

- En un bol barrejar els ous amb la llet evaporada fins que quedi ben homogeni. Afegir sal i pebre al gust.

- En un motlle de silicona amb forma rodona, per fer individuals, he posat a sota la capa de carxofes i seguidament cobrir amb els ous i la llet, després la capa de la pastanaga i cobrir amb els ous i la llet fins que quedi gairebé ple i per últim afegir els pèsols.

- Coure al forn durant 15-20 minuts fins que el flam hagi quatllat. Comprovar la cocció amb un escuradents. Cal tenir en compte que si ho fem amb un sol motlle, és a dir més gran, la cocció serà més llarga.
- Deixar refredar i posar a la nevera, es pot servir tebi o fred això al gust.

Bon profit.

11 comentaris:

  1. M'encanta aquesta versió, segur que és una delícia!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Un altre opció mès original i sabrosa de menjar minestra que no la clásica!!! Molt bé... m'agrada!!!!

    ResponElimina
  3. Una versió que vaig pensar de fer en un primer moment. T'ha quedat genial!
    Nani

    ResponElimina
  4. uaaau nena quina pinta! això no ho veic per terres britàniques....

    ResponElimina
  5. M'encanten els flams salats de verdures.
    I com a menestra, em sembla molt orignial i vistós!

    ResponElimina
  6. No en som gaire de minestra però aquests flamets de minestra són bonics, bonics, bonics!!!
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  7. Quan anem a Andorra anem a un restaurant molt petitó que fan uns flams similars per acompanyar els segons i són genials!! ara ja se d'on treuré la recepta. Moltíssimes gràcies per participar. petonets

    ResponElimina
  8. Doncs freda a l'estiu i tèbia ara, un plat per a totes les estacions, m'agrada molt!
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  9. Me encanta la propuesta que has preparado. Estupenda. Y con una salsita por encima tiene que estar de muerte. Enhorabuena.

    ResponElimina
  10. Jo també vaig pensar a fer un flam, tot i q no hi vaig ser a temps. T'ha quedat fantàstic!!
    petonets

    ResponElimina
  11. A cavall entre el flam i la truita....molt requetebé!!!

    ResponElimina