diumenge, 15 de gener del 2012

Crema de carxofes amb xips

Amb aquesta recepta on les protagonistes són les carxofes participo a la recepta del 15. Aquesta crema queda molt bona i és senzilla, la vaig fer perquè la fruitera fa temps que m’en parlava i la veritat és que ja entenc que tingués tanta nomenada....

Ingredients:  (4 persones):

1,5 kg. de carxofes
5 cullerades soperes d’oli d’oliva
80 gr. de farina blanca
Aigua
Sal
Llimona
Pernil ibèric

- Reservar una carxofa gran. La resta s’han de netejar, no cal que quedi la part més blanca, simplement treure la part més fosca de la carxofa.
- Posar totes les carxofes en una olla i posar aigua fina que quedin ben cobertes, penseu que sempre som a temps a afegir-ne més. Bullir durant 10 minuts.
- En un got barrejar l’oli d’oliva i la farina, fins que quedi ben emulsionat. Afegir-ho  a la olla juntament amb les carxofes. Deixar bullir durant 15-20 minuts més fins que les carxofes estiguin ben toves, cal remenar ja que amb la farina hem aconseguit espessir la crema i es pot enganxar de la part de sota.
- Passar la batedora elèctrica per a crema fins que quedi fina. Passa-ho per un colador xinès per treure tots els fils i els grumolls. Reservar.
- Per a fer els xips de carxofa: netejar la carxofa que hem reservat fins que en quedi el cor i tallar-la molt prima, posar-hi unes gotes de llimona espremuda. En un plat barrejar una mica de farina i aigua i arrebossar les carxofes i seguidament fregir-les amb una paella amb l’oli calent. Deixar reposar uns minuts sobre paper de cuina per treure tot l’oli.
- Per decorar posar els xips de carxofa i pernil salat passat per una paella. La decoració s’ha de fer en l’últim moment.

7 comentaris:

  1. Quina pinta aquesta crema... El toc cruixent de les xips de carxofa i del pernil em torna boja! Una molt bona aportació!
    Gràcies per participar!
    Petonets!!

    ResponElimina
  2. M'agrada lo de posar-hi els xips a sobre, el cruixent hi ha de quedar molt bé!

    Petons

    ResponElimina
  3. La crema de carxofes no falla mai a casa, però normalment no la fem tan ben acompanyada!! jejeje T'ha quedat molt i molt bé!
    Moltes gràcies per participar guapa!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  4. La meva primera idea va ser crema de carxofes, al final ha estat de calçots. Però ja pots dir a la fruitera que m'ha encantat!
    petonets

    ResponElimina
  5. Lídia, aquesta crema ha d'estar divina, però a mi em roben el cor els xips: la meva mare hi tenia la ma trencada.
    Un petó,
    Nani

    ResponElimina
  6. saps que no he fet ai crema de carxofes???? i ha d'estar boníssima. Apuntada!!! molts petonets reineta

    ResponElimina
  7. Ui, jo tampoc l'he tastat. M'agrada molt la combinació que has fet.
    Petons.

    ResponElimina