Fa molts dies que no publico, però a l'estiu és
impossible dur una mica d'ordre. Aquesta recepta la penjo molt a l'avançada, ja
que és la recepta del 15, que ens proposen cuinar amb carbassó. Tenint en compte que dissabte marxo de vacances i no torno fins a finals d'agost, la penjo avui!!!
- Plaques de lasanya
- Una ceba mitjana
- Un porro
- Un carbassó gran o dos
petits
- 12 gambes o llagostins
- 250 gr. de mató
- Tomàquet triturat
- Formatge emmental
- Una mica de mantega
- Sal i pebre blanc
Tallar ben petit la ceba
i el porro. En una paella posar un bon raig d’oli i començar a coure a foc
lent.
A banda, tallar el
carbassó a trossos. Afegir-ho a la paella perquè es cogui amb la resta
d’ingredients.
Si les gambes que
utilitzeu són congelades no hi ha problema, les descongeleu i les talleu ben
menudes. S’afegeixen al sofregit i a més incorporem dues cullerades soperes de
tomàquet triturat. Coure 2 – 3 minuts a foc viu per tal que se’ns evapori tota
l’aigua del carbassó i del tomàquet, sinó quan muntem la lasanya ens quedarà
massa líquid el farcit.
Salpebrar el sofregit al
gust.
Per les plaques de
lasanya cal que seguiu les instruccions de cocció, la majoria s’han de deixar
reposar en aigua, perquè ja són precuites.
Prescalfar forn en
gratinador a 180º.
En una safata pel forn
posarem a la base una mica de mantega perquè la pasta no s’enganxi, col·locarem
una capa de pasta, al damunt posarem el mató i a sobre el farcit que hem
preparat, i tornarem a començar amb una capa de pasta, farcit, pasta, farcit i
al damunt acabarem amb una capa de pasta.
Al damunt d’aquesta
última posarem tomàquet triturat i formatge emmental, només ens quedarà
gratinar entre 5 – 10 minuts.
Si es vol menjar tèbia,
és igual de bona.
Disfruteu les vacances els que encara no les heu fet!!!!!!!
feliç estiu**
Lídia,
ResponEliminaMolt bona recepta.
Amb la de carbassons que hi han ara i lo bons que estan, val la pena prendre nota.
Et deixo una copeta a la meva cuina d'una mena de sorbet de llimona que he fet.
Mentres prepares maletes, quedes convidada.
Bones vacances!
Kui_Netes
Mmmm t'ha quedat inmillorable! Petons
ResponEliminaBones vacances i fins setembre, menjarem lassanya amb carabassó segur (en tenim molts).
ResponEliminaUn petó,
Nani
Mmmmmm nina, quina bona entrada abans de marxar de vacances... fa venir salivera!!!! Que t'ho passis genial!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra