La majoria ja ens hem tornat a la
rutina i la veritat és que sort n’hi ha. Les vacances han anat molt bé, de fet
això crec que sempre va bé, temps per descansar, llegir, pensar en nous
projectes, conèixer coses noves i el més important agafar energies noves per emprendre
el setembre.
La recepta que us presento és
magdalenes, la veritat és que no les tinc penjades i després de provar vàries
receptes i que cap em convencia.... Aquesta és una bona opció són del llibre d’en Xavier
Garriga: Pan, i sincerament és una bona recepta perquè han quedat boníssimes!!!
Són esponjoses i el més important és que m’han pujat. A més, en serveix de base
per fer-les de xocolata, farcir-les de crema....
Ingredients:
125 gr. d’ou ( són tres ous
petits)
175 gr. de sucre
60 cl de llet
190 cl d’oli d’oliva suau
5 gr. de gasificant per
pastisseria o impulsor
210 gr. de farina fluixa
Una mica de sal
Una cullerada sopera de canyella
(opcional)
Ratlladura de llimona (opcional)
- Barrejar amb unes varetes elèctriques
o manuals els ous i el sucre en un bol fins que quedi blanquinós.
- A banda, barregem la llet i l’oli
i ho afegim mica en mica al sucre i ous.
- Mesclem la farina, el
gasificant, la sal i la canyella i ho incorporem a la massa que hem aconseguit.
Quan sigui una massa homogènia barrejar amb força, si ho feu amb varetes elèctriques
feu a velocitat màxima i sinó haureu de fer braços.
- Aquesta massa s’ha de deixar
reposar a la nevera com a mínim una hora (aquest pas mai l’havia fet en
anteriors vegades i crec que es bàsic, perquè aquest repòs fa que el gasificant
actuï)
- Posar la massa en un rotlle per
a magdalenes i omplir tres quartes parts, ja que agafen volum. Al damunt repartir una mica de sucre.
- Preescalfar el forn a 250º
- Baixar el foc a 210º i coure
les magdalenes durant 14-16 minuts. Quan veieu que gairebé estan pareu el foc
del forn i deixeu-les refredar a dins.
Per
esmorzar o per berenar les magdalenes són molt sanes!!!
Hem d'aprendre a agafar el gust a la rutina també, sí... i no s'està gens malament tampoc no? i menys encara amb unes magdalenes del Xavier Garriga...
ResponEliminaCinta, la veritat és que tornar a la rutina és un luxe! per cert, no puc veure el teu perfil...Ets blogaire també?? Passa'm l'enllaç!
EliminaGràcies
Petonets
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaBenvinguda de nou! Mica en mica tots anem tornant a la rutina, oi? Tot i que jo prefereixo fer vacances, je je je... :)
ResponEliminaLes magdalenes del Xavier Barriga no fallen mai!
Quina bona pinta que tenen!! T'han quedat espectaculars... petons
ResponEliminaCosta, costa agafar el ritme... però ja podem estar contentes de tenir aquest ritme amb els temps que corren! Però què millor que una super magdalena "estil Barriga" per tornar a la rutina amb més alegria? ;)
ResponEliminaPetonets
Sandra
quina pintassa nena!!!!! m'encanta la crosta que t'ha quedat!!! molts petonets
ResponEliminaIdeales para un buen desayuno!
ResponEliminahttp://juegodesabores.blogspot.com.es/
Aquestes magdalenes són ideals pels esmorzars!
ResponEliminaT'he deixat un premi al meu bloc, espero que et faci il·lusió :)
Molts petons!
http://lleonadelaboratori.blogspot.com.es/2012/09/tornada-la-rutina-o-pastis-de-xocolata.html
Lídiaaaaa! Benvinguda. Unes madalenes superbones. Jo sí que estic mandrosa ara. Espero que torni la fresqueta. Ens veurem al teu poble?
ResponEliminaUna abraçada i bona Diada,
Nani
Nani!! sí que ens veurem!! ja tinc encarrilat el tema de la recepta per presentar-me al concurs.... es que el què faré porta una mica de feina!!! ja ho veuràs!1
Eliminapetonets, feliç diada!!