Fa molt de temps
que tenia aquesta recepta pendent de penjar al bloc, perquè és increïblement boníssima
pels amants de la xocolata blanca i és un èxit assegurat, i quan vaig saber que
en la recepta del 15 havíem de cuinar amb xocolata no vaig dubtar ni un moment
a fer aquesta recepta. Aquests coulants els faigs des de que fa molt de temps
els vaig tastar en un restaurant i jo vaig intentar fer-los.
Ingredients:
(8-10 coulants)
250 gr. xocolata
blanca
50 gr. mantega
50 gr. de sucre
30 gr. de farina
40 gr. de coco
6 ous (
necessitem totes les clares i només dos rovells)
- Al bany maria
en un recipient posem la xocolata blanca i la mantega a trossos i ho deixem que
es fongui. Quan estigui fos i sigui una massa homogènia apartar del foc.
- Separar les
clares dels rovells. Reservar les 6 clares i els 2 rovells afegir-los al
recipient amb la xocolata i la mantega i barrejar fins que quedi ben
incorporat.
- Posar les
clares en un recipient i afegir un pessic de sal i muntar-les amb unes varetes
elèctriques, quan estiguin mig muntades afegir a poc a poc el sucre fins que es
vagi incorporant i acabar de muntar les clares.
- Afegir la meitat
de les clares a la barreja de la xocolata i remanar-ho amb molt de cura creant
moviments de dalt a baix. En aquesta massa afegir la farina i el coco. Acabar d’incorporar
la resta de les clares muntades i ja tenim la massa apunt.
- Com la majoria
sabeu els coulants s’han de congelar, us aconsello que tingueu recipients
individuals d’aluminis tipus flamera o de silicona. Preparar els motlles posant
una mica de mantega i una mica de farina per dins perquè siguin fàcils de
desemmotllar. Col·locar la massa a cadascun dels motlles és important no omplir
fins a dalt ja que agafen volum a dins del forn.
- Congelar com a
mínim 12 hores, és a dir que estigui ben congelat.
- Prescalfar el
forn a 220º amb escalfor a baix, quan
estigui calent posar directament el coulant del congelador i coure durant 10-15
minuts. La cocció és un procés delicat, perquè nosaltres volem que ens quedin
cuits de fora i fosos per dintre. Us podeu ajudar d’un escuradents, però com jo
aconsello sempre fins que no ho proveu no es sap, cada forn és un món!!
Feliç diumenge
llaminers!!
Quina pinta! De xocolata blanca no n'he fet mai, així que em guardo la recepta ;)
ResponEliminaI la combinació amb el coco és deliciosa!
Hola Lídia!!!! estic d'acord amb la Gemma, quina pintassa!!!
ResponEliminaA mi la xocolata blanca és la que més m'agrada i ja pots estar segura que aquest teu coulant no se'm escapa!!!!
Una abraçada
Mira que ens agraden els coulants, però de xocolata blanca no n'he fet mai, per tant... amb el teu permís... em quedo la recepta!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Sóc molt fan dels coulants, però el de xocolata blanca encara no l'he fet mai tampoc! Una abraçada!
ResponEliminaSegur que ara ja no trobes tan bo el del restaurant...
ResponEliminaPetons.
Lídiaaaaaaa! Ens veurem al teu poble? Espero i desitjo que sí.
ResponEliminaUn coulant d'allò més! De xocolata blanca no n'he menjat mai.
Nani
Ala, jo tampoc n'he menjat mai de xoco blanca! Ha de ser una passada de bo!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petons
Sandra
hola reinetaaaaaaaaaa! ostres tu, aquesta versió estic convençuda que a casa trionfa!!! sóc fan incondicional del coco! jijijiji. petonets
ResponEliminaEm sembla una recepta boníssima!!! ja he trobat recepta pel pròxim cap de setmana :)
ResponEliminaPetons
la combinació de xocolata blanca i coco ha de quedar deliciosa. tinc una amiga a qui li encantarà, quan vingui a sopar ja sé què farem!!
ResponEliminapetonets
vaya delicia de coulant! buenisimo! como todo lo que veo por tu blog, me quedo por aqui, besitos
ResponEliminammmmmmmmmmmmmm............ quina pintaaaaaaa! :-)
ResponEliminacoulant aquest gran misteri... i de xocolata blanca que es la meva favorita!!! ara me'l miro be, per si no es molt dificil i el faig qualsevol dia!
ResponEliminaUna abraçada!
Aquest coulant ha de ser una delícia!
ResponEliminaCom a seguidora del teu blog,et faig un regal que podràs trobar en el meu blog. Espero que t'agradi:
http://lleonadelaboratori.blogspot.com.es/2012/09/premi-liebster-award.html