diumenge, 16 de setembre del 2012

Coulant de xocolata blanca i coco


Fa molt de temps que tenia aquesta recepta pendent de penjar al bloc, perquè és increïblement boníssima pels amants de la xocolata blanca i és un èxit assegurat, i quan vaig saber que en la recepta del 15 havíem de cuinar amb xocolata no vaig dubtar ni un moment a fer aquesta recepta. Aquests coulants els faigs des de que fa molt de temps els vaig tastar en un restaurant i jo vaig intentar fer-los.

 

 
Ingredients: (8-10 coulants)

250 gr. xocolata blanca

50 gr. mantega

50 gr. de sucre

30 gr. de farina

40 gr. de coco

6 ous ( necessitem totes les clares i només dos rovells)

 

- Al bany maria en un recipient posem la xocolata blanca i la mantega a trossos i ho deixem que es fongui. Quan estigui fos i sigui una massa homogènia apartar del foc.

- Separar les clares dels rovells. Reservar les 6 clares i els 2 rovells afegir-los al recipient amb la xocolata i la mantega i barrejar fins que quedi ben incorporat.

- Posar les clares en un recipient i afegir un pessic de sal i muntar-les amb unes varetes elèctriques, quan estiguin mig muntades afegir a poc a poc el sucre fins que es vagi incorporant i acabar de muntar les clares.

- Afegir la meitat de les clares a la barreja de la xocolata i remanar-ho amb molt de cura creant moviments de dalt a baix. En aquesta massa afegir la farina i el coco. Acabar d’incorporar la resta de les clares muntades i ja tenim la massa apunt.

- Com la majoria sabeu els coulants s’han de congelar, us aconsello que tingueu recipients individuals d’aluminis tipus flamera o de silicona. Preparar els motlles posant una mica de mantega i una mica de farina per dins perquè siguin fàcils de desemmotllar. Col·locar la massa a cadascun dels motlles és important no omplir fins a dalt ja que agafen volum a dins del forn.

- Congelar com a mínim 12 hores, és a dir que estigui ben congelat.

- Prescalfar el forn a 220º amb escalfor a  baix, quan estigui calent posar directament el coulant del congelador i coure durant 10-15 minuts. La cocció és un procés delicat, perquè nosaltres volem que ens quedin cuits de fora i fosos per dintre. Us podeu ajudar d’un escuradents, però com jo aconsello sempre fins que no ho proveu no es sap, cada forn és un món!!

 

Feliç diumenge llaminers!!

14 comentaris:

  1. Quina pinta! De xocolata blanca no n'he fet mai, així que em guardo la recepta ;)
    I la combinació amb el coco és deliciosa!

    ResponElimina
  2. Hola Lídia!!!! estic d'acord amb la Gemma, quina pintassa!!!

    A mi la xocolata blanca és la que més m'agrada i ja pots estar segura que aquest teu coulant no se'm escapa!!!!

    Una abraçada

    ResponElimina
  3. Mira que ens agraden els coulants, però de xocolata blanca no n'he fet mai, per tant... amb el teu permís... em quedo la recepta!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  4. Sóc molt fan dels coulants, però el de xocolata blanca encara no l'he fet mai tampoc! Una abraçada!

    ResponElimina
  5. Segur que ara ja no trobes tan bo el del restaurant...
    Petons.

    ResponElimina
  6. Lídiaaaaaaa! Ens veurem al teu poble? Espero i desitjo que sí.
    Un coulant d'allò més! De xocolata blanca no n'he menjat mai.
    Nani

    ResponElimina
  7. Ala, jo tampoc n'he menjat mai de xoco blanca! Ha de ser una passada de bo!
    Moltes gràcies per participar!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  8. hola reinetaaaaaaaaaa! ostres tu, aquesta versió estic convençuda que a casa trionfa!!! sóc fan incondicional del coco! jijijiji. petonets

    ResponElimina
  9. Em sembla una recepta boníssima!!! ja he trobat recepta pel pròxim cap de setmana :)
    Petons

    ResponElimina
  10. la combinació de xocolata blanca i coco ha de quedar deliciosa. tinc una amiga a qui li encantarà, quan vingui a sopar ja sé què farem!!
    petonets

    ResponElimina
  11. vaya delicia de coulant! buenisimo! como todo lo que veo por tu blog, me quedo por aqui, besitos

    ResponElimina
  12. mmmmmmmmmmmmmm............ quina pintaaaaaaa! :-)

    ResponElimina
  13. coulant aquest gran misteri... i de xocolata blanca que es la meva favorita!!! ara me'l miro be, per si no es molt dificil i el faig qualsevol dia!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  14. Aquest coulant ha de ser una delícia!
    Com a seguidora del teu blog,et faig un regal que podràs trobar en el meu blog. Espero que t'agradi:
    http://lleonadelaboratori.blogspot.com.es/2012/09/premi-liebster-award.html

    ResponElimina