dissabte, 15 de setembre del 2012

Garrí amb cervesa i poma


Avui és dia? Doncs sí! Ja ser que avui és dia de presentar la recepta del 15 i us prometo que la penjaré, però abans que se’m acabi el plaç, que és demà, vull participar a un concurs que ha organitzar la revista CUINA per la festa del Porc i laCervesa a Manlleu, i com a manlleuenca adoptiva no podia faltar. Aquest garrí al forn és l’estrella del dinar de Nadal a casa els meus pares i és un èxit assegurat!

 



 

Ingredients:

un garrí de 5 – 6 kg.

0,5 kg. de llard de porc

75 gr. de pebre de qualitat

75 gr. de sal

1 cervesa a temperatura ambient

4 pomes

Pel garrí és molt millor si el podeu aconseguir d’una granja. El necessiteu net de dins.

 

- Barrejar la sal i el pebre en un bol o plat.

- Posar-se uns guants de làtex i untar tot el garrí amb el llard, per dins i per fora. Afegir la barreja de la sal i el pebre, ha de quedar ben untat i ben amanit.

- Prescalfar el forn a 180º dalt i baix.

- En una safata pel forn posar el garrí com podeu comprovar a la foto, tapar les orelles amb paper de plata i afegir un got d’aigua a la safata.

- Coure al forn durant 4 – 5 hores, s’ha de tenir en compte que són unes tres quarts d’hora per quilogram de carn. Si veieu que es cou molt del damunt tapar una mica o baixar el foc.

- Durant la cocció és important que amb el suc que es fa de la cocció amb un pinzell l’aneu pintant perquè la carn quedi ben tendre.

- Quan comenci a estar dauradet, hagin passat 3-4 hores, afegir la cervesa i les pomes pelades tallades a quarts.

- Es millor tallar-lo amb fred i després amb la mateixa safata del forn i el suc escalfar-lo per servir.
 
 

Bon profit!

A veure si us animeu a venir a la festa del Porc i la Cervesa
 
ahh!! no patiu que tinc la recepta del 15 apunt per publicar!!

 

5 comentaris:

  1. Uau, no m'atreviria pas a fer un guisat com aquest... això és un plat de gran restaurant! Només de pensar en tallar-lo no sabria pas per on començar, je je je...
    Molta sort en el concurs, quina sort, ho tens al costat de casa ;)

    ResponElimina
  2. Mare meva, quina peça de carn!!! jo no m'atreviria amb el garri sencer. Segur que fet d'aquesta MANERA QUEDA SUPERTENDRE I BO!

    ptnts
    dOLÇA

    ResponElimina
  3. Lídia,
    Un garrí que ha d'estar boníssim. Fins aviat manlleuenca!
    Nani

    ResponElimina
  4. El teu plat era ideal pel concurs: porc, cervessa i presentat per una manlleuenca. No es pot demanar més. A mi em faria una mica de cosa cuinar l'animal que es vegi tant animal... ja m'entens (i a sobre ho hauria de fer d'amagat dels nens) però he de reconèxier que quan me'l menjo por ahí m'agrada molt. El teu fa una pinta estupenda. Jo l'hagués votat per la final sense cap mena de dubte. ;)) Petonets

    ResponElimina
  5. Per mi eres (com a mínim!) finalista! Segur que era una delícia!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina