Avui és dia?
Doncs sí! Ja ser que avui és dia de presentar la recepta del 15 i us prometo
que la penjaré, però abans que se’m acabi el plaç, que és demà, vull participar
a un concurs que ha organitzar la revista CUINA per la festa del Porc i laCervesa a Manlleu, i com a manlleuenca adoptiva no podia faltar. Aquest garrí
al forn és l’estrella del dinar de Nadal a casa els meus pares i és un èxit
assegurat!
Ingredients:
un garrí de 5 – 6 kg .
75 gr. de pebre
de qualitat
75 gr. de sal
1 cervesa a
temperatura ambient
4 pomes
Pel garrí és molt
millor si el podeu aconseguir d’una granja. El necessiteu net de dins.
- Barrejar la sal
i el pebre en un bol o plat.
- Posar-se uns
guants de làtex i untar tot el garrí amb el llard, per dins i per fora. Afegir
la barreja de la sal i el pebre, ha de quedar ben untat i ben amanit.
- Prescalfar el
forn a 180º dalt i baix.
- En una safata
pel forn posar el garrí com podeu comprovar a la foto, tapar les orelles amb
paper de plata i afegir un got d’aigua a la safata.
- Coure al forn
durant 4 – 5 hores, s’ha de tenir en compte que són unes tres quarts d’hora per
quilogram de carn. Si veieu que es cou molt del damunt tapar una mica o baixar
el foc.
- Durant la cocció
és important que amb el suc que es fa de la cocció amb un pinzell l’aneu
pintant perquè la carn quedi ben tendre.
- Quan comenci a
estar dauradet, hagin passat 3-4 hores, afegir la cervesa i les pomes pelades
tallades a quarts.
- Es millor
tallar-lo amb fred i després amb la mateixa safata del forn i el suc
escalfar-lo per servir.
Bon profit!
A veure si us
animeu a venir a la festa del Porc i la Cervesa
ahh!! no patiu que tinc la recepta del 15 apunt per publicar!!
Uau, no m'atreviria pas a fer un guisat com aquest... això és un plat de gran restaurant! Només de pensar en tallar-lo no sabria pas per on començar, je je je...
ResponEliminaMolta sort en el concurs, quina sort, ho tens al costat de casa ;)
Mare meva, quina peça de carn!!! jo no m'atreviria amb el garri sencer. Segur que fet d'aquesta MANERA QUEDA SUPERTENDRE I BO!
ResponEliminaptnts
dOLÇA
Lídia,
ResponEliminaUn garrí que ha d'estar boníssim. Fins aviat manlleuenca!
Nani
El teu plat era ideal pel concurs: porc, cervessa i presentat per una manlleuenca. No es pot demanar més. A mi em faria una mica de cosa cuinar l'animal que es vegi tant animal... ja m'entens (i a sobre ho hauria de fer d'amagat dels nens) però he de reconèxier que quan me'l menjo por ahí m'agrada molt. El teu fa una pinta estupenda. Jo l'hagués votat per la final sense cap mena de dubte. ;)) Petonets
ResponEliminaPer mi eres (com a mínim!) finalista! Segur que era una delícia!
ResponEliminaPetonets
Sandra