divendres, 14 de desembre de 2012

Pollastre de pagès farcit


Aquest pollastre farcit a mi m’encanta, el fa la meva mare cada any i la veritat és que et llepes el dits. L’any passat aquesta mateixa recepta es la que vaig publicar a la revista el Portal de Centelles, però aquest any la poso al bloc per a tots aquells que no vau tenir ocasió de gaudir de la recepta.

 

Ingredients: (4-6 persones)

Un pollastre de pagès de 2,5 kg. sencer i net de dins

1 ceba gran

200 gr. de carn picada de vedella

200 gr. de carn picada de porc

El fetge del pollastre

50 gr. de prunes sense ós

30 gr. de pinyons

2 ous

Pa ratllat o motlle de pa (estovada amb llet)

Llard (greix de porc)

3 pomes

Sal i pebre

 

- Remullar les prunes amb aigua, fregir una mica els pinyons i reservar.

- Escalfar el forn a 190º. En una paella fregir la ceba, la carn de vedells i la de porc i el fetge. Salar.

- A la massa aconseguida hi afegim les prunes escorregudes, els pinyons i els ous. Seguidament la treballem perquè quedi ben barrejada i afegim una mica de pa ratllat o pa estovat amb llet perquè agafi una mica de consistència, no cal que quedi com una pilota, sinó al farcir el pollastre quedaria massa pres i el farcit ha de quedar melós.

- Quan tingueu la massa ben homogènia agafar el pollastre i omplir-lo, intentar que quedi ben pressionat quan l’introduïm.

- Us aconsello que aquest procés de treballar la massa i de farcit ho feu amb uns guants de làtex.

- Un cop tenim farcit el pollastre, amb l’ajuda d’escuradents o bé fil i agulla per a cuina tanquem – cosim el pollastre amb l’ajuda de la pell exterior.

- Col·locar el pollastre en una safata per el forn i untar amb llard, sal i pebre amb generositat.

- Posar la safata al forn i coure amb foc de baix a 190º durant 10 minuts, per enrossir. Quan hagi passat aquest temps baixar el foc a 160º i coure fins arribar a les dues hores en total aproximadament. Si cal gireu el pollastre perquè quedi ben rosset de totes les parts. A mitja cocció afegir les pomes amb pell tallades a quarts sense el cor.

Per servir tallar pel mig i separar el farcit, acabar de tallar el pollastre i servir amb aquest farcit reservat.

Suggeriments: el pollastre es pot coure el dia abans sempre us quedarà més gustós. Les proporcions són per un pollastre de 2,5 kg. si és més gran augmenteu proporcionalment les quantitats del farcit.

 

6 comentaris:

  1. Les receptes de la mare no fallen mai :)
    Un guisat perfecte pel dia de Nadal, d'aquells que arrenquen els Ohs! dels comensals quan portes la safata amb el pollastre sencer a taula!

    ResponElimina
  2. Bufff...aquesta me l'han demanat darrerament!!! saps què? els hi envio l'enllaç, tu... ;-)

    ResponElimina
  3. Això és un senyor pollastre de Nada i se n'ha de saber per tallar-lo a taula...
    Petons.

    ResponElimina
  4. Lídia,
    Com va anar el viatge? Ara acabo de veure aquest pollastre i de veritat que fa un goig...
    De totes maneres, jo ja tinc ganes de verduretes!
    Un petonàs i un feliç 2013!
    Nani

    ResponElimina