Aquest pollastre farcit
a mi m’encanta, el fa la meva mare cada any i la veritat és que et llepes el
dits. L’any passat aquesta mateixa recepta es la que vaig publicar a la revista
el Portal de Centelles, però aquest any la poso al bloc per a tots aquells que
no vau tenir ocasió de gaudir de la recepta.
Ingredients: (4-6
persones)
Un pollastre de pagès de
2,5 kg .
sencer i net de dins
1 ceba gran
200 gr. de carn picada
de vedella
200 gr. de carn picada
de porc
El fetge del pollastre
50 gr. de prunes sense
ós
30 gr. de pinyons
2 ous
Pa ratllat o motlle de
pa (estovada amb llet)
Llard (greix de porc)
3 pomes
Sal i pebre
- Remullar les prunes
amb aigua, fregir una mica els pinyons i reservar.
- Escalfar el forn a
190º. En una paella fregir la ceba, la carn de vedells i la de porc i el fetge.
Salar.
- A la massa aconseguida
hi afegim les prunes escorregudes, els pinyons i els ous. Seguidament la
treballem perquè quedi ben barrejada i afegim una mica de pa ratllat o pa
estovat amb llet perquè agafi una mica de consistència, no cal que quedi com
una pilota, sinó al farcir el pollastre quedaria massa pres i el farcit ha de
quedar melós.
- Quan tingueu la massa
ben homogènia agafar el pollastre i omplir-lo, intentar que quedi ben
pressionat quan l’introduïm.
- Us aconsello que
aquest procés de treballar la massa i de farcit ho feu amb uns guants de làtex.
- Un cop tenim farcit el
pollastre, amb l’ajuda d’escuradents o bé fil i agulla per a cuina tanquem –
cosim el pollastre amb l’ajuda de la pell exterior.
- Col·locar el pollastre
en una safata per el forn i untar amb llard, sal i pebre amb generositat.
- Posar la safata al
forn i coure amb foc de baix a 190º durant 10 minuts, per enrossir. Quan hagi
passat aquest temps baixar el foc a 160º i coure fins arribar a les dues hores
en total aproximadament. Si cal gireu el pollastre perquè quedi ben rosset de
totes les parts. A mitja cocció afegir les pomes amb pell tallades a quarts
sense el cor.
Per servir tallar pel
mig i separar el farcit, acabar de tallar el pollastre i servir amb aquest
farcit reservat.
Suggeriments: el
pollastre es pot coure el dia abans sempre us quedarà més gustós. Les
proporcions són per un pollastre de 2,5 kg . si és més gran augmenteu
proporcionalment les quantitats del farcit.
Les receptes de la mare no fallen mai :)
ResponEliminaUn guisat perfecte pel dia de Nadal, d'aquells que arrenquen els Ohs! dels comensals quan portes la safata amb el pollastre sencer a taula!
Bufff...aquesta me l'han demanat darrerament!!! saps què? els hi envio l'enllaç, tu... ;-)
ResponEliminaquin senyor pollastre!
ResponEliminaLidia! Has tornat ja de NY??
ResponEliminaAixò és un senyor pollastre de Nada i se n'ha de saber per tallar-lo a taula...
ResponEliminaPetons.
Lídia,
ResponEliminaCom va anar el viatge? Ara acabo de veure aquest pollastre i de veritat que fa un goig...
De totes maneres, jo ja tinc ganes de verduretes!
Un petonàs i un feliç 2013!
Nani
next Related Site see this page more info here page my sources
ResponEliminafind more info Dior Dolabuy hop over to this web-site Celine Dolabuy my company dolabuy.ru
ResponEliminajoy replica bags review replica gucci handbags n3s77v9y55 replica bags ru advice t3n31u5z97 replica designer bags replica bags for sale click over here now y4e33g8q50 aaa replica bags replica bags hermes j6r52b6s24
ResponElimina
ResponEliminaصيانة افران
شركة صيانة افران