La meva intenció durant aquest mes de desembre és penjar receptes útils per aquests dies de festes i aquesta crema de gambes és un èxit assegurat, que us ha de dir una amant dels plats amb cullera, però val la pena provar-la perquè és deliciosa.
Ingredients. (4-6 persones)
Un cap d’alls
Una ceba
2 pastanagues
Un porro
3 Tomàquets ben madurs
50 gr. de pebre vermell dolç
Un raig de conyac
500 gr. de gamba vermella (tipus xoriço)
50 gr. de mantega
200 ml de crema de llet
- En una cassola amb un raig d’oli posarem el cap d’alls
tallat pel mig, ho deixarem coure a foc mig fins que agafi color. Seguidament
hi afegirem les verdures ben tallades, la ceba, pastanagues, el porro i ho
courem fins que estigui tot ben estovat.
- Ratllarem els tomàquets i els afegirem a la
cassola, després hi afegim les gambes senceres i les xafem amb una mà de morter,
incorporem el pebre vermell i un raig de conyac, es flambeja per cremar l’alcohol.
- Cobrir les gambes i les verdures amb el brou i
deixar bullir 20 – 25 minuts, és molt important no fer-ho durant més temps ja
que la crema ens podria agafar un gust massa fort.
- Triturar i colar amb un colador xinés. Ho lliguem
la mantega i la crema de llet, si tot i així ha quedat massa clar, us aconsello
fer una mica de pasta roux, que es coure mantega i farina a part i afegir-ho a
la crema perquè s’espesseixi.
Bon profit
Ha! Jo també estic pensant en coses lleugeres i senzilles per a preparar-nos per les festes. I perquè no per a les festes? M'assembla que no caldrà tanta cosa. Bon cap de setmana,
ResponEliminaNani
Totalment d'acord, crec que va ser l'any passat o l'altre que jo vaig fer crema de gambes per Nadal ;)
ResponEliminaUN plat que fa festa de veritat!
DELICIOSA!!!!! ME QUEDO POR AQUI Y TE INVITO SI TE APETECE A PASAR POR MI BLOG. http://123acomer.blogspot.com
ResponEliminaJo també sóc molt de sopetes i aquesta ha de ser tant i tant boníssima!
ResponEliminaPetons.
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaHola, et voliem enviar un missatge privat però no hem localitzat el teu mail. Era per veure si ens pots donar un cop de mà i recomanar la 5a Fira de la Tòfona de Centelles. Si necessites més informació, pots enviar-nos un mail a saeznv@diba.cat o trucar a l'Ajuntament 93 881 03 75 extensió 265, Virtuts Saez. A la fira es faran tallers de cuina molt interessants
ResponEliminabape outlet
ResponEliminagoyard bag
palm angels t shirt
supreme
yeezy boost
hermes belt
off white outlet
golden goose sneakers
yeezy 350
yeezy 700