diumenge, 18 de novembre de 2012

Espàrrecs verds amb trompetes de la mort, ibèric i gambes


Aquesta setmana al curs de cuina vam fer aquesta senzilla recepta i com que l’he fet per dinar i és molt senzilla la penjo. A més, vull aprofitar encara que sigui tard per presentar-la per la recepta del 15 que aquest mes ens proposaven cuinar amb bolets.






Ingredients: 4 persones

2 manats d’espàrrecs verds

150 gr. de trompetes de la mort

500 ml. de crema de llet

12 talls de pernil ibèric

Formatge brie

8 gambes

 

- Rentarem els espàrrecs i tallarem la part més dura.

- En una olla amb abundant aigua, hi posarem sal i bullirem els espàrrecs amb la mateixa goma, lligats en el manat. Es bulliran durant 5-10 minuts fins que estiguin tous.

- Preparar un bol amb aigua freda i si podeu poseu-hi glaçons i poseu els manats d’espàrrecs, perquè es refredin de cop i així mantindran un bon color.

- En una paella posarem els bolets i els courem fins que treguin tota l’aigua i seguidament afegirem la crema de llet i deixarem que redueixi la salsa.

- Pelar les gambes de la part central deixant el cap i la cua.

- Deixar el pernil ibèric a temperatura ambient.

- Aquests passos els podem fer amb antelació i quan s’hagi de servir el plat preparar al moment.

- En cada plat posarem uns quants espàrrecs que escalfarem a foc mig al microones, posarem la salsa amb els bolets, formatge brie, el pernil ibèric i courem la gamba al moment mentres ho estem muntant.

- Us aconsello aquest plat per si teniu convidats, a més podeu utilitzar un altre bolet, per exemple ceps.

7 comentaris:

  1. Hola,
    Quin luxe de plat!
    Ha d'estar mooooooooolt bo.
    Salutacions.

    Kui_Netes

    ResponElimina
  2. Un plat interessant, un bon entrant. Una abraçada!

    ResponElimina
  3. Senzilla però amb ingredients de luxe, de manera que resulta un entrant ideal per un diumenge de festa grossa!

    ResponElimina
  4. Serà senzilla però queda espectacular, m'encanta!
    Petons.

    ResponElimina
  5. Quin mar i montanya tant bo!!. Super original, super vistós.... Un plat que tant ens val per cada dia com per un dia de festa.
    M'ha agradat molt la combinació dels ingredients.
    Petonets. MAR, de EQNME

    ResponElimina
  6. Les trompetes són dels meus bolets preferits! Quin plat noia!

    ResponElimina
  7. Hola Lídia,

    He vist que tens moltes receptes al bloc, i m‘agradaria presentar-te la pàgina Lestevesreceptes.cat, on els usuaris poden buscar entre més de 20000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, pots afegir el teu.

    Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Vols formar part de la nostra família?

    Quedem a la teva disposició!
    Andreu
    Lestevesreceptes.cat

    ResponElimina