Mai havia fet peus de porc a la cassola i amb l’ajuda
de la recepta que ens va ensenyar l’Ivan Vilanova al curs de cuina del Centre
Civic Montseny, aquí els teniu.
Us aconsello que els prepareu el
dia abans, perquè reposats queden molt més bons.
Ingredients: ( 4 persones)
5-6 peus de porc bullits
4 grans d’all
2 cebes
1 fulla de llaurer
4 tomàquets madurs
Una culleradeta pebre vermell
50 gr. de farina
Per la picada:
2 alls
Julivert
50 gr. ametlles torrades
50 gr. avellanes torrades
Pa torrat
- En una cassola o paella grossa afegim un raig d’oli
i afegim els alls pelats i els daurem a foc suau perquè no es cremin.
- Tallem la ceba i la incorporem juntament amb la
fulla de llaurer.
- Ratllem els quatre tomàquets i ho afegim al
sofregit i coem perquè s’evapori l’aigua.
- Posem la farina i la culleradeta de pebre vermell
i deixem coure uns 5 minuts a foc suau.
- Incorporem els peus de porc i el brou fins que
cobreixi els peus, coure 20-30 minuts fins que els peus estiguin ben tous.
- Separem els peus de la salsa. Aquesta la triturem
i la passem pel colador xinés.
- La salsa la posem de nou a la cassola amb els
peus.
- Mentrestant, preparem la picada amb els alls, el
julivert, les ametlles i avellanes i una
llesqueta de pa torrat, aquí afegirem una mica de la salsa per poder-ho passar
bé per la batedora elèctrica.
- Afegir la picada als peus i coure uns 10 minuts
aproximadament, vigilant que no s’enganxi la salsa, si s’ha reduït molt afegiu
una mica de brou.
- Si es pot deixar reposar pel dia següent i a
disfrutar.
Lídia,
ResponEliminaNo he cuinat mai peus de porc a casa. En realitat no en menjo, però fan una pinta deliciosa, que em venen ganes...
Una abraçada,
Nani
Com m'agraden els peus de porc! Però jo tampoc els he fet mai, a veure si m'animo amb aquesta recepta!
ResponEliminaJo com la nani no n'he menjat mai, i sé que el dia qeu els probi cambiaré de parer perque no potser que hi hagi tanta gent "equivocada", però encara no ha arribat el dia, tot i que el teu plat és molt apetitòs!!!!!!
ResponEliminaSóc jo que desbordo imaginació (cosa estranya) o és que el els trossos de carn tenen forma de porc? petons!
ResponEliminaI si els acompanyes de mongetes seques i botifarra negra ja és la bombaaaa!!!! t'han quedat molt bé, Lídia ;-)
ResponEliminaNo sóc gens de peus de porc, però reconec que aquests guisats ara a l'hivern vénen molt de gust. Ideals per sucar-hi pa i deixar el plat ben net.
ResponEliminaJo he afegit un porro i dues pastanagues tot triturat al final. EXQUISTS
ResponEliminaJo he afegit un porro i dues pastanagues tot triturat al final. EXQUISTS
ResponElimina