dimecres, 21 de setembre de 2011

Tatin de figues

És temps de figues i a mi m’encanten. Per això us presento un tatin molt senzill amb aquesta fruita.

Ingredients: (2 tartaletes)
Pasta de full
4 cullerades soperes de sucre moreno
2 cullerades soperes d’aigua
3 o 4 figues (depèn del tamany)
Ou deixatat

La preparació és amb motlles de tarteletes individuals, es pot fer amb un motlle sencer i llavors necessitarem més figues.
- Escalfar el forn 180º
- En una paella posem el sucre moreno i l’aigua i s’ha d’escalfar fins que quedi una emulsió.
- Pelar les figues i tallar-les. Afegir-les a la paella i deixar coure una estona (2 o 3 minuts).
- Col·locar les figues en els motlles i pel damunt posar la pasta de full prèviament tallada a la mida i punxar-la amb un ganivet o escuradents perquè no s'infli. Pintar amb un ou deixatat.
- Coure al forn durant 20-25 minuts, retirar quan es vegi ben dauradet la pasta de full.
Servir tebi es pot acompanyar amb crema anglesa, gelat de vainilla, amb natilla, o simplement sol que ja és boníssim!!!

3 comentaris:

  1. la tatin de poma m'encanta! però aquesta de figues crec que encara més!! i no n'he fet mai! iaiaiaiaiaia, crec que necessito un altra vida per tantes receptes pendents! jajajajajaaj. petonets guapi

    ResponElimina
  2. Jo tampoc he fet mai un tatin però m'agrada més el color que t'ha quedat amb les figues i això que sóc súper fan dels pastissos de poma...
    Petonets.

    ResponElimina
  3. no se m'hauria acudit pintar-la amb ou! si les figues són bones, aquesta tatin ha de tombar d'esquenes... i no sembla especialment difícil de fer! encara m'hi animaré..!! jaja

    Petonets guapa!! :)

    ResponElimina