Aquesta recepta és per a participar a la Recepta del 15 que aquest mes la proposta era elaborar pa. La veritat és que mai havia fet pa abans i volia fer-lo manualment, sense thermomix o panificadora i la veritat és que per ser la primera vegada ha estat una sorpresa que el resultat fos comestible!!!
Amb aquesta recepta queda un pa més tupit del que estem acostumats a menjar.
Ingredients: (800gr. de pa)
500 gr. de farina integral de mitja força
200 gr. de farina blanca mitja força
240 gr. d’aigua
14 gr. sal
10-15 gr. llevat
Olives negres
- Barrejar tots els ingredients menys les olives a temperatura ambient (22-24º). Amassar bé la massa fins que ens quedi una textura fina, potser us cal afegir una mica d’aigua.
- Deixar reposar la massa com a mínim 1 hora tapat a l’exterior.
- Un cop reposada fer les formes de pa que es desitgi, en aquest moment he afegit les olives negres ben escorregudes tallades menudes. Deixar reposar de nou uns ¾ d’hora.
- El forn ha d’estar pre-escalfat a 220º dalt i baix. Posar la safata reixada al mig i l’altre que és sencera posar-la a sota amb aigua, aquest procés es fa perquè la cocció del pa tingui humitat. Si teniu un recipient de fang es pot posar de cap per avall al damunt de la reixa i coure el pa a sobre això ens servia per donar més escalfor a la part inferior del pa.
- Coure durant 20-30 minuts tot depèn de la forma que hagueu donat al pa.
A disfrutar!!
Mira que les olives negres no m'agraden però en canvi els pans que en porten m'encanten. Molt bon pa!
ResponEliminaPetons
Olé!!! moltíssimes felicitats, té molt bona pinta!!!! a més, les olives negres queden boníssimes al pa!!! molts petonets
ResponEliminaTé molt bona pinta! jejeje
ResponEliminaQuè valenta i sense màquines, ben fet! És un plaer amasar el pa, relaxa molt. Repetiràs?
ResponEliminaMolts petonets.
T'ha quedat genial!!!!m'encanta! i amb les olives! Em xifla!!
ResponEliminaMolts petonetss
I dius que és la primera vegada?! Mare meva, si t'ha quedat molt bé!! El pa d'olives és dels meus preferits!!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar bonica
Petonets
Sandra
Ole ahí ese pan bueno con aceitunas, yo lo he probado y está de lujo, te ha quedado genial, besitos!!!!!!!!!!!!!!!
ResponEliminaM'encanta. Una vegada en vaig fer am olives negres i tomàtiga seca, al principi que vàrem obrir el bloc.
ResponEliminaQuina bona pinta, amb les olives ha de quedar deliciós.
ResponEliminaPetons
Som molt valentes i ens atrevim amb el pa i ens en sortim!
ResponEliminaNani
Con lo que me gustan las olivas negras, este pan es un acierto!
ResponEliminaFelicitaciones, te ha quedado estupendo.
Uns ha quedat genial!!
ResponEliminaquina bona pinta! :)
ResponEliminalaura
Tiene una pinta estupenda! que buen huele toda la casa cuando se hace pan eh! jejeje salu2 Lidia mi mujer tbn se llama así.
ResponEliminaDoncs a mi M'ENCANTA el pa tupit!! :D Ben espès i gustós, mmm!! T'admiro molt per haver-te atrevit a fer pa "a la tradicional", jo això ho deixo per als forners!! jaja
ResponEliminaUn petonet guapíssima! :D
delicioso pan guapa!! me quedo por aqui para seguirte!! un besazo.
ResponEliminaDe pa amb olive snomés n'he menjat als restaurants. Sempre que em deixen elegir el demano, perquè m'encaaaaanta. Aquests panets que has fet tu són molt temptadors!!!
ResponEliminaUna abraçada!
Anna