Amb aquests canelons participo a Memòries d’una Cuinera que aquest desembre ens convidaven a preparar canelons, un plat molt típic en aquestes èpoques de l’any. Els canelons farcits de pollastre de pagès és una versió molt semblant a la recepta que fa en Nandu Jubany al seu restaurant. La veritat és que per preparar-los cal una mica de paciència, però sincerament val molt la pena.
Ingredients: 24 canelons
Mig pollastre de pagès (és molt important que sigui de pagès)
150-200 gr. de cansalada del coll
5 tomàquets pelats
2-3 pastanagues
2 cebes grans de figueres
3 grans d’all
Una fulla de llaurar i una mica de farigola
70 ml de vi ranci
70 ml de conyac
Sal i pebre
200 ml. Caldo verdures
100 gr. pa de motlle
Llet
24 plaques de canelons
Formatge de fondre
Tòfona (si en teniu)
Beixamel:
1 litre de llet
80 gr. de farina
Una cullerada mantega
Nou moscada i sal
- Sal pebrer el pollastre i marcar-lo en una cassola, que agafi color.
- Afegir la cansalada, els tomàquets, les pastanagues, les cebes, els alls, el llaurar i la farigola, i coure a foc lent durant tres quarts d’hora.
- Després d’aquest temps afegir el vi ranci i el conyac i deixar coure durant mitja hora més. Normalment cal coure una hora per quilo de carn.
- El rostit del pollastre és millor si el deixeu reposar un dia.
- Desossar el pollastre, separar en un plat amb les verduretes. Amb els ossos que ens han quedat i el caldo del rostit s’ha de fer una reducció afegint-hi el caldo de verdures, coure a foc lent durant mitja horeta i colar-ho.
- Preparar les plaques de canelons, ja s’hagin de bullir o podeu utilitzar les precuites que només s’han de remullar amb aigua.
- Mentrestant amb una mica de motlle de pa i llet afegirem el pollastre amb les verduretes i la cansalada i ho passarem per una batedora elèctrica, picadora de carn o thermomix, per aconseguir el farcit dels canelons, a mi la textura no m’agrada molt fina, però això va a gustos.
- Col·locar totes les plaques de canelons i per facilitar el farcit us aconsello utilitzar una màniga pastissera us facilitarà les coses, sinó en teniu agafeu una bossa transparent i feu un foradet en un extrem i ja podeu farcir tots els canelons. Posar en una safata.
- Fer la beixamel, desfer la farina amb una mica de llet, posar en un cassó la llet, la mantega, la nou moscada i la sal i quan gairebé bulli afegir la farina, baixar el foc i no deixar de remenar durant uns 10 minuts aproximadament fins que s’especiï.
- Posar la beixamel per damunt dels canelons i afegir-hi el formatge. Coure al forn. I per acabar el plat decorar amb el suc reduït del rostit i amb tòfona ratllada abans de servir.
Se’m fa la boca aigua. Sort que no ens els vam menjar tots i encara em queda una safata al congelador!!
oh nena que bo, això ho vull fer perquè m'encanten els canelons!
ResponEliminaHna de quedar molt bons amb el pollastre i la cansalada i m'agrada molt que porti tòfona. Me'ls deixo guardats per probar-los.
ResponEliminaPetons!!
Realment són de festa grossa, han de ser boníssims!!!!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Amb aquest ingredients seguer que estan bonissims aquests canalons!
ResponEliminaQue ricos están los canalones, me encantan!!!!!!!!! una receta ideal, besitos y buenas fiestas feliz navidad.
ResponEliminamare meva!!!! aquests canelons són de festa grossa!!! moltíssimes gràcies per participar. Molts petonets
ResponEliminaQuin gust que deuen tenir aquests canelons. Em sembla que em costaria menys menjar-me aquests canelons que el pollastre rostit.
ResponEliminaPetons i moltíssimes gràcies per participar.
Lidia, buenísimos. Me los apunto ahora mismo.
ResponEliminaFeliz Navidad.
Besos
Ostres, boníssims!!! em guardo la recepta, moltes gràcies! :)
ResponEliminaBet
find gucci replica bags recommended you read gucci replica bags check Louis Vuitton replica Bags
ResponEliminav6j45u8c46 h5y15i6n32 w3i23n3m75 y4i03a2h26 k5s09s0p20 b6v34f5n45
ResponElimina