dimarts, 12 de juny de 2012

Coca amb cireres


La setmana que ve és Sant Joan i aquest any vull fer una coca. Però abans d’aventurar-me vaig pensar que fer una prova sempre va bé per evitar sorpreses. Ahir vaig anar a comprar farines a la Farinera-Ylla i allà tenen una farina de brioix especial per a coques, i la noia molt amable ja em va facilitar una recepta. Aquests dies alguns blocs s’han omplert de coques de cireres, perquè a Reus és típic menjar-ne per Corpus, i com que jo tenia cireres per casa, he fet aquesta versió, que la veritat que ha quedat boníssima!!!



Per la massa de brioix:

500 gr. de farina brioix
180 gr. d’aigua (jo he substituït 20 gr. per anís líquid)
1 ou
50 gr. de sucre
50 gr. de mantega a temperatura ambient
40 gr. de llevat premsat (al forn o al supermercat el venen)


Decoració:
Cireres
Sucre
Anís
Ou batut



- En un bol barrejar la farina, l’aigua i l’anís, l’ou i el sucre. ( La veritat és que si teniu Thermomix (velocitat espiga), Panificadora o Kitchen Aid(amb el ganxo) us aconsello que ho utilitzeu, perquè per amassar serà més senzill). Quan aquesta massa estigui ben integrada afegir la mantega.

- Per últim, s’afegeix el llevat premsat a trossos i barrejar fins que ens quedi ben homogeni. Aquesta massa la deixarem reposar durant 30 minuts tapada amb un drap humit.

- Mentrestant, treure el pinyol de les cireres i tallar-les per la meitat

- Enfarinarem el marbre per treballar la massa, la veritat és que queda una massa molt esponjosa i s’enganxa, us recomano que us enfarineu les mans i si teniu algun tipus d’espàtula la utilitzeu per treballar-la una mica. Amb aquestes mesures jo he fet dos coques, per tant cadascú pot fer de la mida que vulgui. Treballeu-la una mica sobre el marbre i poseu-la sobre un paper de forn, cal que l’esteneu força perquè s’infla bastant.

- Posar les cireres damunt de la coca i deixar reposar 2 hores aproximadament, també depèn de la calor que fa, heu de comptar que gairebé doble el volum. Tapar amb un drap humit.

- Escalfar el forn a 200º.

- Per acabar, es pinta amb un ou batut i es posa sucre, aquest prèviament li haurem posat un raig d’anís, perquè ens agafi una mica més de consistència.

- Enfornar durant 10-12 minuts.

- Refredar sobre una reixa.



Bon profit llaminers

9 comentaris:

  1. aquest any a casa teva al·lucinaran amb la coca!!! ;P petonets reina

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això espero....perquè la prèvia ja és boníssima!! la de Sant Joan la farciré de crema!!

      petonets Juju

      Elimina
  2. Visca la coa amb cireres!! Vivint amb un reusenc li acabes agafant molt de carinyo... és que és una delícia!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. uau, fer coca de brioix a casa és molt comlicat, però a tu t'ha quedat sensacionals. Ara ja pots estar segura que per sant Joan triomfaràs ;)

    ResponElimina
  4. A casa deuen estar encantatsde que vagis practicant!
    Em guardo l'adreça de la farina per si m'animo quan vagi per les teves terres!;)
    Petons.

    ResponElimina
  5. Amb aquesta coca, Lídia, ja només falta la foguera. Una explosió de sabors.
    Bon cap de setmana,
    Nani

    ResponElimina
  6. Pues la pintaza la tiene, Lídia! Seguro que la de San Juan te queda igual de divina!
    Un beso!

    ResponElimina
  7. MMMM!!!! Això sense ser de Reus??? Un 10 per tu!
    A Reus les Coques amb cireres es fan de Corpus a Sant Pere, la temporada bona de les cireres... després en pots trobar però com les cireres ja no són tan sucoses les coques tampoc ;-)
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  8. Tafanejant per diversos blogs he acabat parant en el teu, i em quedo. M'han agradat molt les receptes i com les expliques! Un 10!!
    Aquesta coca de cireres fa salibar a qualsevol. Segur que la se Sant Joan et quedarà igual de bona.
    Si em vols conèixer et convido a passar-te pel meu blog .... http://elquenomataengreixa.blogspot.com.es/
    Petonets.MAR, de EQNME

    ResponElimina