La setmana que
ve és Sant Joan i aquest any vull fer una coca. Però abans d’aventurar-me vaig
pensar que fer una prova sempre va bé per evitar sorpreses. Ahir vaig anar a
comprar farines a la Farinera-Ylla i allà tenen una farina de brioix especial
per a coques, i la noia molt amable ja em va facilitar una recepta. Aquests
dies alguns blocs s’han omplert de coques de cireres, perquè a Reus és típic
menjar-ne per Corpus, i com que jo tenia cireres per casa, he fet aquesta
versió, que la veritat que ha quedat boníssima!!!
Per la massa
de brioix:
500 gr. de
farina brioix
180 gr. d’aigua
(jo he substituït 20 gr. per anís líquid)
1 ou
50 gr. de
sucre
50 gr. de
mantega a temperatura ambient
40 gr. de
llevat premsat (al forn o al supermercat el venen)
Decoració:
Cireres
Sucre
Anís
Ou batut
- En un bol
barrejar la farina, l’aigua i l’anís, l’ou i el sucre. ( La veritat és que si
teniu Thermomix (velocitat espiga), Panificadora o Kitchen Aid(amb el ganxo) us
aconsello que ho utilitzeu, perquè per amassar serà més senzill). Quan aquesta
massa estigui ben integrada afegir la mantega.
- Per últim, s’afegeix
el llevat premsat a trossos i barrejar fins que ens quedi ben homogeni. Aquesta
massa la deixarem reposar durant 30 minuts tapada amb un drap humit.
- Mentrestant,
treure el pinyol de les cireres i tallar-les per la meitat
- Enfarinarem
el marbre per treballar la massa, la veritat és que queda una massa molt esponjosa
i s’enganxa, us recomano que us enfarineu les mans i si teniu algun tipus d’espàtula
la utilitzeu per treballar-la una mica. Amb aquestes mesures jo he fet dos
coques, per tant cadascú pot fer de la mida que vulgui. Treballeu-la una mica
sobre el marbre i poseu-la sobre un paper de forn, cal que l’esteneu força
perquè s’infla bastant.
- Posar les
cireres damunt de la coca i deixar reposar 2 hores aproximadament, també depèn de
la calor que fa, heu de comptar que gairebé doble el volum. Tapar amb un drap
humit.
- Escalfar el
forn a 200º.
- Per acabar,
es pinta amb un ou batut i es posa sucre, aquest prèviament li haurem posat un
raig d’anís, perquè ens agafi una mica més de consistència.
- Enfornar
durant 10-12 minuts.
- Refredar sobre una reixa.
Bon profit
llaminers
aquest any a casa teva al·lucinaran amb la coca!!! ;P petonets reina
ResponEliminaAixò espero....perquè la prèvia ja és boníssima!! la de Sant Joan la farciré de crema!!
Eliminapetonets Juju
Visca la coa amb cireres!! Vivint amb un reusenc li acabes agafant molt de carinyo... és que és una delícia!
ResponEliminaPetonets
Sandra
uau, fer coca de brioix a casa és molt comlicat, però a tu t'ha quedat sensacionals. Ara ja pots estar segura que per sant Joan triomfaràs ;)
ResponEliminaA casa deuen estar encantatsde que vagis practicant!
ResponEliminaEm guardo l'adreça de la farina per si m'animo quan vagi per les teves terres!;)
Petons.
Amb aquesta coca, Lídia, ja només falta la foguera. Una explosió de sabors.
ResponEliminaBon cap de setmana,
Nani
Pues la pintaza la tiene, Lídia! Seguro que la de San Juan te queda igual de divina!
ResponEliminaUn beso!
MMMM!!!! Això sense ser de Reus??? Un 10 per tu!
ResponEliminaA Reus les Coques amb cireres es fan de Corpus a Sant Pere, la temporada bona de les cireres... després en pots trobar però com les cireres ja no són tan sucoses les coques tampoc ;-)
PTNTS
Dolça
Tafanejant per diversos blogs he acabat parant en el teu, i em quedo. M'han agradat molt les receptes i com les expliques! Un 10!!
ResponEliminaAquesta coca de cireres fa salibar a qualsevol. Segur que la se Sant Joan et quedarà igual de bona.
Si em vols conèixer et convido a passar-te pel meu blog .... http://elquenomataengreixa.blogspot.com.es/
Petonets.MAR, de EQNME
replica bags sydney replica bags nancy replica bags in china
ResponElimina