Ja fa dies que us vaig comentar
que feia un curs amb l’Angelina Garcia, i l’altre dia li vaig fer de ‘pinxe’ i
la veritat és que vaig disfrutar moltíssim. Vam fer una amanida espectacular,
amb uns flamets de tomàquet, xampinyons i rotlles de kataifi amb llagostins, jo
la versió que us presento és una mica versionada. Que sabeu que és el kataifi??
Doncs és una pasta d’origen grec, fideus
molt fins que quan es couen queden cruixents i tant es poden utilitzar em plats
freds com calents. Pels que sou de la comarca d’Osona, us puc dir que en venen
a la Selecta (Manlleu) i a Can Vilanova (Can Cagarrina a Vic).
Com que em va tocar fer aquests
rotllets jo al fer-ho a casa ja tenia la mà trencada.
Ingredients: (4 persones)
12 llagostins congelats (els
venen pelats i és molt pràctic)
Pasta kataifi
100 gr. mantega fosa
Enciam
Tomàquets cirera
Vinagreta per l’amanida
Sal i pebre blanc
- Descongelar els llagostins.
- Desfer la mantega al microones.
Sal pebrar els llagostins i submergir-los amb mantega. Seguidament enrotllar-los
amb la pasta kataifi, us aconsello que poseu la pasta amb tota la llargada i
comenceu a enrotllar el llagostí des de la part de baix. Quan tingueu el
rotlle, poseu-vos mantega als dits i acabar d’apretar el rotllet. Aquests
rotlles millor si els reserveu una estona abans a la nevera, ja que la mantega
queda presa i així, quan es fregeixen no es desfan.
- Preparar l’amanida, la veritat
és que la podeu fer al gust, jo aquest cas vaig posar enciam de l’hort i
tomàquets.
- Fregir els rotlles amb oli d’oliva
quan la pasta agafi color cal anar-los girant, perquè s’enrosseixi de totes les
bandes, anar amb molt de compte que no es cremin!! Us aconsello que en una
paella els fregiu de tres en tres o de quatre en quatre, perquè l’oli no es
refredi al posar-hi tots els rotlles. Deixar escórrer l’oli dels rotlles amb un
plat amb paper de cuina.
- Servir els rotlles amb l’amanida
i una bona vinagreta al gust.
Bon profit!!!
Els tallers on pots fer de pinxo encara són més interessants, oi?
ResponEliminaHan de quedar uns llagostins cruixents i molt gustosos. Boníssims!
Lídia, quina sort de fer de pinxo. Jo n'he fet alguna vegada i es passa d'allò més be. Nena, jo he menjat aquests fideus fets amb mel i ametlles, resulten boníssims. Apa t'acabo de donar una idea perquè la posis en dança...
ResponEliminaNani
Fa temps que vull comprar aquesta pasta!
ResponEliminaA veure si li treuràs el lloc a l'Angelina...
Petons.