dijous, 28 de juny del 2012

Bombons de mel i mató

Aquesta versió de mel i mató és la recepta que presento per a Memòries d'una cuinera que aquest mes ens reptaven amb aquest postre tant típic català.






Ingredients:

Mató
Mel
Xocolata blanca

Decoració:
Coulis de maduixes:
100 gr. d’aigua
100 gr. de sucre
300 gr. de maduixes

- Barrejar el mató i la mel i posar en un motlle de silicona i clavar un escuradents al mig. Posar-ho al congelador durant 30 minuts – 1 hora fins que agafi consistència.
- En un bol posar la xocolata blanca i fondre al microones, us aconsello que la poseu molt poca estona i amb l’ajuda d’una Cullera per remenar s’acabi de desfer perquè ens interessa que no sigui gaire calenta.
- Traiem la mel i mató del congelador i la banyem amb la xocolata i ho tornem a introduir al congelador perquè quedi pres.

Per a fer el coulis:
- En un cassó posarem l’aigua i el sucre quan comenci a bullir posarem les maduixes i ho triturarem. Passem per un colador xinés. Deixar refredar.
- El coulis es manté durant dies a la nevera, per tant ens serveix per decorar altres plats.

8 comentaris:

  1. Ooooh Lídia, quina passada de recepta! Enhorabona!
    Petonets maca
    Sandra

    ResponElimina
  2. Versió estiuenca, genial! Si dius que tens mel i mató de postres i treus això al·lucinen.
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  3. Lídia, gairebé hem coincidit. Una en blanc i l 'altre en negra. Doncs amb xoco blanca també han de quedar molt bons. Petonets.

    ResponElimina
  4. Lídia, has fet un mel i mató d'allò més.
    Bombons, que bons.
    Bon cap de setmana,
    Nani

    ResponElimina
  5. Us heu posat d´acord amb la Laura, je je je...
    Totes dues versions em semblen sensacionals, amb una gran presentacio i una proposta molt original.

    ResponElimina
  6. quins bombons més bons!!!! saps que ere una de les meves versions a fer???? jijiji. moltíssimes gràcies per participar. petonets

    ResponElimina
  7. Hola Lidia,

    Ando de nuevo por aquí y me apetecía venir a saludarte.
    Quedas invitada a unas albóndigas que he preparado para cenar.
    Me pongo al corriente de lo que ha pasado por tu cocina y tomo buena nota de las recetas que has elaborado.
    Un cordial saludo.

    Kui_Netes
    :)

    ResponElimina
  8. Una idea molt original i apetitosa!
    M'encanta!

    Anna

    ResponElimina