Aquest mes no podia faltar a la recepta del 15 que ens proposen cuinar amb
cireres. Ahir no vaig poder penjar la recepta, però aquí em teniu. La veritat
és que afegir cireres al gaspatxo dóna una textura boníssima. Ja sabeu que heu
de fer a provar-ho:
Ingredients (4 persones):
5 tomàquets pera madurs
300 gr. de cireres sense pinyol
Mig pebrot verd
1/3 part d’un pebrot vermell
1 ceba tendra
1 gra d’all
sal
40 ml de vinagre de jerez
300 ml d’aigua fresca
100 ml d’oli d’oliva
Crema de formatge (tipus philadelphia)
Menta
2 cullerades soperes d’oli d’oliva
- Escaldar els tomàquets amb aigua bullint durant 3 segons, així serà més
senzill pelar-los.
- A part, netejar i treure el pinyol de les cireres, si teniu un aparell
d’aquests per treure pinyols d’olives us serà molt més fàcil, sinó haureu de
tenir una mica més de paciència.
- En un recipient apte per la batedora elèctrica, posar els tomàquets
pelats, les cireres, el pebrot verd i vermell, la ceba tendra, el gra d’all, la
sal i el vinagre. Triturar-ho tot amb la batedora elèctrica. Per últim, afegir
els 100 ml. d’oli d’oliva, i acabar-ho de triturar perquè s’incorpori.
- El gaspatxo que hem aconseguit el passem pel colador xinés i així en
quedarà una textura molt fina. Deixar-ho a la nevera fins abans de servir
perquè estigui ben fresc.
- Preparar l’oli de menta trossejant les fulles de menta amb les cullerades
soperes d’oli d’oliva.
- Al moment de
servir, posar en bols individuals el gaspatxo, una cullerada de crema de
formatge i unes gotes d’oli de menta.
No l'he tastat mai, ara ja me'l guardo pel proper any, l'oli de menta m'agrada molt.
ResponEliminaPetons.
Ostres Lídia, posar cireres al gaspatxo! Quina bona idea, ara que ja tenim tomàquets dels nostres i abans de que faltin les cireres...
ResponEliminaUna abraçada,
Nani
Amb síndria o amb maduixes.... però amb cireres? L'haurem de tastar, és clar que si!
ResponEliminaPtnts
Dolça
Em xifla el gaspatxo de cireres, a casa ja és un clàssic que ens encanta!! Queda un color preciós, eh? Una proposta genial :)
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
que bo Lidia!!! i el toc de l'oli de menta m'agrada molt!!!! ben fresquet per aquests dies calorosos. petonets guapa
ResponEliminaQuin gaspatxo tan original i bo!! Em quedo pel teu blog!
ResponEliminaEt convido a descobrir el meu, petons.
http://cuinadunaaprenent.blogspot.com.es/
Muy original. Me gusta tu receta y, sobre todo, el toque del aceite de menta. Enhorabuena.
ResponElimina