dimarts, 15 de març de 2011

Sopa de ceba

La ceba la reina de la cuina

Ingredients: (2 persones)

600-700 ml de brou
una ceba gran o dues de petites (si pot ser de Figueres són més dolçes)
una llesca de pa
dos ous
formatge (mozzarella, emmental...)
una mica de vinagre de vi
un rajolí vi Oporto (opcional)



- Començarem tallant la ceba ben fineta i la fregirem a foc molt lent que quedi ben tova, i podem afegir un rajolí de vi d'Oporto quedarà molt dolça, si no en teniu no passa res (és el toc de la Carme Ruscalleda) És molt important que la ceba no es cremi
- En una olla o cassó poseu el brou i quan estigui apunt de bullir hi afegiu la ceba i ho deixeu coure durant 2 o tres minuts.
- Torreu una llesca de pa i la partiu per la meitat
- Afegiu el brou amb la ceba amb dues cassoletes aptes pel forn i hi poseu la llesca de pa al damunt i per sobre formatge.
- Ja es pot posar al forn fins que el formatge quedi gratinat
- L'ou és una opció que es pot fer de dues maneres:
   1. El poseu sobre el pa i a sobre al formatge i queda com un ou ferrat amb formatge fos per dintre
   2. L'escaldeu i l'afegiu a l'últim moment quan ja estigui gratinat. Instruccions per escaldar-lo: En un cassó a part posseu aigua amb un rajolí de vinagre per fer els ous escaldats, que quedi la clara cuita per fora i el rovell cru de dins, quan l'aigua bulli si posa l'ou i ja veureu com es va quallant, aquest procés ha de ser de ser molt curt d'uns dos minuts.
l'ou quallat


A mi la segona opció m'agrada més ja que llavors el rovell queda cru.
Aquesta opció ja va a gustos!!

Després del dia plujós que hem tingut, tant pels que s'han mullat com pels que no aquest plat ben calentó serà molt reconfortant.

Bon profit!!!



6 comentaris:

  1. ala!!! m'encanta... sisisi publica receptes així apendre!!! Gràcies :)

    ResponElimina
  2. ara ja tinc la idea clara de com queda la sopa!!! :)

    ResponElimina
  3. Nina amb fotos i tot!! que bé i que entenedor!! felicitats per la iniciativa! ànims eh!

    ResponElimina
  4. Ninetes, molts gràcies pel vostre suport, mica en mica i en la mesura que pugui aniré ampliant el bloig! ;)

    ResponElimina
  5. Lidia!!!! Expliquens com fas els teus rissottos!!! Reconeguts arreu del mon!!!! MUakkssss

    ResponElimina
  6. Perfecte Lidia!
    Ja m'he fet seguidora del blog, pk no en podem perdre detall!!!
    Petons

    ResponElimina