divendres, 18 de març del 2011

Pasta amb sèpia

INGREDIENTS: (2 persones)

1 paquet (250gr) de pasta negre (pot ser fresca o seca)
dues sèpies ( si poden ser negres són més gustoses)
100-150 gr. gambetes
150 - 200 gr. cloïsses o xirla (a mi m'agraden les més petites)
una ceba mitjana
un gra d'all
un bitxo
parmesà (opcional)



- Tallarem la ceba i la posarem a una paella amb oli i la fregirem, seguidament hi afegim l'all sencer i tallat pel mig i el bitxo (jo llavors ho retiro, no vull que la boca em tregui foc....).
- Posem aigua i sal en una olla per a bullir la pasta.
- Tallarem la sèpia a troçets, també es pot fer amb calamars, però la sèpia negra pel més gust és molt més gustosa.
- Quan la ceba estigui ben doradeta, hi afegirem la sèpia i les gambes, haurem de pujar una mica el foc perquè se'ns cogui. Un cop estigui cuita la sèpia si hi ha una mica de suc que hagi deixat anar les gambes, afegirem les cloïsses (ben netes) a la paella, pujarem el foc i taparem la paella perquè d'aquesta manera amb el vapor les cloïsses se'ns obrin. Comento lo del suc, ja que si no n'hi ha una mica, afegiu-hi una miqueta d'aigua just perquè al pujar el foc no se'ns cremi la ceba. Salar al gust. A més, si teniu la tinta de la sèpia també li podeu afegir


- Entretant si hem posat a bullir la pasta millor que millor, la fresca és molt útil ja que amb 4 minuts ja està llesta.
- Un cop tenim la pasta es barreja amb la salsa.
Jo sempre hi poso parmesà.

Aquest plat és ideal com a plat únic. És molt complet i per a aquelles persones que els hi costa menjar peix, és una manera de disfressar-lo.



Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada