divendres, 15 de juliol del 2011

Gelat magnum

Fa uns dies vaig fer un sopar a casa amb les nenes i respectives parelles..... Bé, de fet vam consolidar la festa blanca, ja l’any passat ho vaig proposar i la veritat és que fem molt goig tots ben blanquets, però és una festa que ens serveix per celebrar l’inici de l’estiu, el meu aniversari i l’acabament de període d’exàmens per aquelles que encara seguim estudiant!! Em van fer uns regalets molt especials, un d'ells van ser els motlles per fer gelats en forma dels típics magnums. El que no sabien les nenes és que aquest motlles m'anirien de conya per participar a la recepta del 15 del mes de Juliol, que la temàtica és gelats i sorbets!
Moltes gràcies! Aquesta recepta va per vosaltres ;)



Ingredients: (aprox. 6 gelats)

4 rovells d'ou
50 gr. sucre
250 ml. llet
150 ml. nata per muntar
Dues vaines de vainilla o essència
150 gr. Xocolata blanca
150 gr. Xocolata negre
75gr. d’ametlles (tipus crocant)

- En un cassó posar la llet i l’essència o la pasta de l’interior de la vaina de vainilla, no parar de remenar-ho i portar-ho fins a l’ebullició. Reservar.
- En un recipient per al bany maria barrejar els rovells i el sucre fins que sigui una massa homogènia, llavors afegir-hi a poc a poc la llet tèbia i emulsionar la barreja. Remoure durant uns 5 minuts. Deixar refredar.
- Un cop freda la barreja, muntar la nata a punt de neu i incorporar-li amb moviment de dalt a baix (fent moviment circulars).
- Posar en un recipient metàl·lic tota la mescla i deixar-ho durant 2 hores, treure-ho i passar per la batedora elèctrica. Tornar-ho a posar al congelador i repetir la mateixa operació, després de dues hores més. Això és molt important perquè el gelat no quedi amb estelles de gel i sigui cremós.
- Finalment incorporar la massa als motlles. Deixar-ho com a mínim 6 hores.
- Per fer la cobertura cal desfer la xocolata al microones, i esperar fins que la temperatura sigui 35º , ja que si estigues més alta se’ns desferia el gelat. Banyar el gelat amb la cobertura i ajudar-se amb una espàtula per acabar de repartir la xocolata i seguidament posar-hi les avellanes, aquesta operació s’ha de fer molt ràpid perquè podeu comprovar de seguida que la xocolata es solidifica en un moment.

Ara ja podeu fer passar la caloreta.... tot i que aquests dies ha refrescat!

7 comentaris:

  1. jajajajaaj, saps que el grups de les meves amigues també són les nenes? i avui ho poso a l'entrada!!! ;) quin regal més xulo! t'han quedat genials!!!! molts petonets i bon cap de setmana

    ResponElimina
  2. kina bona pinta Lidia! Segur que estan deliciosos!I un altre cop gracies per el sopar que ens vas fer, tot genial. Un petonas

    ResponElimina
  3. El meu grup d'amigues també són les nenes, jijijiji! I et van fer un regal de luxe! Quina passada de magnums que t'has marcat!
    Moltes gràcies per participar maca!
    Petonets!
    Sandra

    ResponElimina
  4. Sí que fan bona pinta, sí, sí!
    Tot d'una que tinga una miqueta de temps els faré! Hehehe!

    Ara acabe de descobrir el teu blog! Me'n faig seguidor! :)

    ResponElimina
  5. Quina idea més bona en format individual! Je, jeeee. Ja ens agrada a les dones quan ens juntem fer conya amb uns gelats així...Un regal ideal. Això són bones amigues! Molts petonets!!

    ResponElimina
  6. mmm quina pinta! Tenc ganes de provar-ho a veurem com me surten. Petons!

    ResponElimina
  7. Quins motllos tan xulos, m'agrada com queda el bloc amb aquesta nova imatge!:D
    Petons.

    ResponElimina