dijous, 7 de juliol del 2011

Tàrtar de salmó

mmmmm.... m'encanta el peix cru, bé de fet la cuina japonesa en general és una de les meves perdicions!
Aquesta setmana amb una bona amiga vaig anar a una botiga que hi ha al bulevard Rosa on hi ha una botiga impressionant de productes gourmet d'alimentació (Mary's Market). Quan vaig entrar-hi els meus ulls no sabien on mirar!!! Ho hagués comprat tot....., però després de passejar-hi una estona em vaig decidir per unes perles de soja. Aquí teniu com he elaborat aquest tàrtar amb aquest ingredient tant especial:


Ingredients:

Salmó cru (hi ha botigues de congelats on ja el venen per fer sashimi, sense espines)
Alvocat
Salsa de soja
Unes gotes de llimona
Sèsam negre
Sèsam blanc
Pols de wasabi
Perles de soja
Cebollí


- Pelar l'alvocat i tallar-lo a troços i amb una forquilla xafar-lo, com si quedes una mantega. Afegir-hi  un polsim de wasabi (si s'en té), unes gotes de llimona i una mica de sèsam blanc (sense torrar) i barrejar-ho fins que quedi una pasta homogènia.
- Tallar a dauets ben petits el salmó, afegir-hi una culleradeta de soja, el sèsam negre i tallar una mica de cebollí ben petit i barrejar-ho.
- Amb una rodona de motlle (d'aquelles d'acer) posar l'alvocat i premsar-ho bé fins que quedi ben unificat. Seguidament afegir el salmó. Per acabar el plat posar una culleradeta de cafè de perles de soja. (important no en poseu gaire perquè sinò de gust queda molt fort).

CONSELLS: no afegir sal ja que la soja ja és salada. Si es vol tenir l'alvocat apunt (preparat amb antelació), deixeu el pinyol amb contacte amb la polpa perquè no s'us torni fosc. És un plat  que millor el prepareu al moment. Sinó teniu les perles de soja afegir una mica més de soja al salmó i us pot quedar boníssim igualment.

Bon profit blocaires!

5 comentaris:

  1. quina bona pinta!!! m'han encantat les perletes de soja!! ;P molts petonets bonica

    ResponElimina
  2. Hauré de passar per aquesta botiga!!!!!!!!!!!
    Bon cap de setmana.

    ResponElimina
  3. Tot i que no he pogut comentar-ho fins ara, estic al dia de totes les teves idees gastronòmiques..., són encertadíssimes! Les que encara no he provat són el tàrtar de salmó (que crec que és un nivell més...) i el gaspatxo.

    Una abraçada i continua amb aquestes propostes tan delicioses!

    Anna

    ResponElimina
  4. Germanetes! gràcies pels vostres comentaris!!

    Anna tb moltes gràcies pel teu suport incondicional!! ahhhh i quan vulguis fer el tàrtar truca'm que és molt fàcil!!

    ResponElimina