dilluns, 15 d’agost del 2011

'Crumble' de préssecs

Amb aquesta recepta participo a la Recepta del 15, que aquest mes en proposaven els préssecs com a producte de ple estiu i la veritat és que fa molts dies que volia fer crumble i he pensat que amb aquesta fruita faria una bona combinació. I per llepar-se els dits als més llaminers.
Us faré una mica d'introducció de què és el crumble per a aquelles persones que no ho hagin tastat, de fet jo ho vaig descobrir en les vacances de l'any passat en un restaurant vaig demanar les millors postres i em van sorprendre amb el crumble, bé és un pastís a base de fruita, que es cobreix amb la barreja de farina, mantega i sucre i es sol acompanyar amb gelat o crema. Us convido a que ho proveu a totes aquelles persones que no ho hagueu tastat......



Ingredients: (2 cassoletes)

4 préssecs
3 cullerades soperes d'aigua
4 cullerades soperes sucre + 60 gr.
pols de vainilla o extracte de la baina
140 gr. de farina (barreja de normal i espelta- opcional)
125 gr. de mantega freda
Gelat de vainilla


- Posar el forn a escalfar a 170º.
- En un cassó posar les 4 cullerades de sucre, les d'aigua i la vainilla, escalfar fins que es desfasi el sucre (aproximadament 3 minuts). Mentrestant pelar i tallar a trossos grans els préssecs.
- Afegir al cassó els préssecs i deixar-ho uns 5 minuts.
- En un bol gran barrejarem la farina i la mantega fins que quedi ben barrejat i amb grumolls, seguidament afegir el sucre. Barrejar fins que quedin com boletes, no ha de quedar una pasta fina, millor fer-ho amb les mans.
- En un recipient pel forn posar la fruita i al damunt la barreja de farina, mantega i sucre.
- Coure al forn durant 35-45 minuts fins que la part de sobre quedi amb crosta.
- Al moment de servir a mi m'agrada tebi amb una bola de vainilla al damunt.


Salut pels més llaminers, com jo ;)
Amb una cassoleta en vam tenir prou per dos....

4 comentaris:

  1. Ais el crumble... una de tantes coses que tinc pendents!! Quina delícia!! Amb cassoletes queda molt bé!
    Moltes gràcies per participar maca!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Quines receptes més bones que es poden fer amb els préssecs! La presentació amb cassoletes és ideal!
    Petons

    ResponElimina
  3. Me gusta mucho como te ha quedado el crumble.
    Delicioso.
    Besos

    ResponElimina
  4. Hola! He trobat el teu bloc per casualitat, amb el teu permís em quedo per aquí. Una bona aportació a la recepta del 15, és una recepta extrangera que està molt bona.

    Un petó i et vaig llegint! :)

    ResponElimina