Una tapeta molt típica i sincerament és molt senzilla de preparar. El què potser es més empipador és haver de netejar els seitons, però si esteu de sort a la peixateria us ho poden fer. Cal deixar-ho reposar unes 24 hores i un cop amanits es poden conservar a la nevera durant una setmana.
Ingredients:
500 gr. de seitons
Vinagre de Jerez
Aigua
Sal
Oli
All i Julivert
- Preparar 3 parts de vinagre per una d’aigua. En un recipient, pot ser perfectament un taper que després podreu tapar a dins la nevera i no farà olor, s’ha de fer una capa de seitons al fons i salar i afegir la barreja del vinagre i l’aigua, i anar fent capes repetint l’operació, és a dir una capa de seitons, sal i el vinagre aigualit.
- Tapar i deixar a la nevera 24 hores, si no us va bé amanir-ho després d’haver passat aquest temps us recomano que traieu més o menys la meitat del líquid i hi afegiu aigua, ja que sinó amb tant vinagre quedaria massa cuit. No deixar més de dos dies.
- Quan vulgueu preparar els seitons, escorre’ls i emplatar tirant un bon raig d’oli i amanir-ho amb all cru i julivert, posar una mica de sal maldon. Els que us sobrin els podeu guardar en un recipient tapat hermèticament a la nevera. Consumir abans d’una setmana.
Us llepareu els dits!!
et pots creure que els seitons de l'única manera que me'ls menjo són arrebossats?? ja ho sé, soc una mica rareta! jajaajajaja. Petonets guapa i bon cap de stemana
ResponEliminaJo com la Judith, no sóc pas gaire amant dels seitons! PErò a casa aquesta recepta triomfaria segur!
ResponEliminaPetons!!
Sandra