dijous, 15 de setembre del 2011

Sardines en escabetx

Avui és dia 15 i toca presentar la proposta de la Recepta del 15 del bloc dels fogons de la bordeta. Aquest mes de setembre s’havia de preparar un escabetx. La veritat es que quan vaig veure la proposta no vaig dubtar ni un moment què faria: SARDINES EN ESCABETX, les sardines és un peix que m’encanta, a més és econòmic i molt saludable, ja que és peix blau i té molt d’omega 3. La recepta és molt senzilla de preparar.
Les sardines escabetxades es poden menjar soles, amb una mica de pa o inclòs en una amanida!!


Ingredients:
8 sardines mitjanes
150 ml d’oli d’oliva
Farina i sal
2 grans d’all
Una branca de farigola
Una fulla de llorer
5 o 6 grans de pebre negre
1 culleradeta cafè pebre vermell dolç
100 ml de vinagre de vi
50 ml d’aigua

- Netegeu les sardines sense el cap i la tripa, demaneu-ho que us ho facin a la peixateria.
- Escalfar l’oli amb una paella i fregir les sardines enfarinades i salades prèviament.
- Un cop fregides posar en una font petita, perquè amb l’escabetx s’hauria de cobrir les sardines.
- Per fer l’escabetx colarem l’oli utilitzat per fregir les sardines (sobretot per treure les restes de farina, perquè no es cremi i no agafi un gust amarg), hi afegirem els grans d’all (xafats amb un ganivet), la fulla de llorer, el pebre i la farigola, deixarem fregir fins que l’all es comenci a daurar.
- Seguidament afegirem la culleradeta de pebre vermell, quan estigui ben barrejat, incorporarem la barreja del vinagre i l’aigua. Deixarem que arrenqui el bull.
- Abocar l’escabetx en la font on tenim les sardines i millor si queden cobertes.
- Un cop es refredi reservar a la nevera i l’endemà ja estaran a punt per menjar.
Quan les serviu us aconsello deixar-les a temperatura ambient.

8 comentaris:

  1. Són boníssimes! A casa l'escabetx era de sardines i en tinc molt bon record.
    Petons.

    ResponElimina
  2. Per mi, com les sardines a la brasa amb all i julivert no hi ha res! jaja Realment és un peix deliciós mmmm :)

    ResponElimina
  3. A casa ma mare les feia sovint i sempre triomfaven, les teves fan una pinta fantàstica!!
    Moltes gràcies per participar guapa!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  4. Que bones que en són les sardines en escabetx! T'han quedat genial :) Em guardo la recepta!
    Petons

    ResponElimina
  5. jijiji, ja saps que penso de les sardines! ep! però t'han quedat moníssimes així posadetes!!! ,P petonets guapa

    ResponElimina
  6. A mi encantan las sardinas así, te ha quedado de lujo, besos.

    ResponElimina
  7. Un clàssic de l'escabetx! Boníssim!
    Gràcies per participar! Petonets!
    Marina Xocolata desfeta

    ResponElimina
  8. Un clàssic molt i molt conegut i saborós!! t'han quedat genial!
    Un petó gegant

    ResponElimina