dimarts, 24 d’abril de 2012

Pilota farcida

Aquesta recepta la vaig treure d'un llibre que tinc de la Carme Ruscalleda, hi he fet alguna variació, però la veritat és que és un plat ideal per si teniu gent a dinar!!



Ingredients:

4 tomàquets
6 o 7 cebes petites o 2 de grans
un ramell (amb llaureu, canyella...)
250 gr. de  carn picada de porc
250 gr. de carn picada de vedella
la motlla d'una llesca de pa
una mica de llet
30 gr. de pinyons
30 gr. de dàtils
30 gr. d'orellanes
1 ou
1 raig de moscatell
tel de porc de fer pilotes amb tel (demanar a la carnisseria)
una mica de farina blanca


- Posar en remull la motlle del pa amb la llet.

- En una paella coure els tomàquets tallats a quarts i la ceba (si són petites senceres i sinó tallares), afegir amb el ramell (de llaurar, canyella i farigola). Coure durant 30 minuts a foc molt lent. Sal pebrar i afegir un raig de moscatell.

- Prescalfar el forn a 220º

- Barrejar la carn (sal pebrar si cal), afegir els pinyons, els dàtils i les orellanes tallats ben petits i l’ou. Per últim afegir la motlle del pa escorreguda de llet i barrejar fins aconseguir una consistència de pilota, fer-la de forma allargada. Enfarinar amb una mica de farina blanca.

- Agafar la pilota i embolicar-la amb el tel que quedi consistent i ben coberta de tot arreu.

- En una safata pel forn posar el tomàquet i la ceba i al damunt la pilota sencera. Coure durant 10 minuts a 220º, després baixar el foc a 160º i coure entre 15-20 minuts. Si la carn us agrada molt feta us aconsello que la talleu a rodanxes i que la coeu tallada!

Servir al moment. És un plat molt útil perquè es pot tenir preparat el dia abans i escalfar abans de servir.

3 comentaris:

  1. quina safata més xula!!! se que arribo tard per dinar, però guarda'm un plat!!!! petonets artista

    ResponElimina
  2. Lídia, aquesta recepta la vaig fer fa molt de temps i a casa ens va agradar molt. Veig que t'ha quedat molt bé. Ets una artista. Ha ha vull veure com et quedarà la salsa...Pensa en ser moderada amb l'all perquè el Sr. Adserà n'abusava molt...Que vagi bé,
    Nani

    ResponElimina
  3. Si la recepta és de la Rusacalleda té l'èxit assegurat!
    M'encanten les receptes al forn, són super pràcitques. I entre les verdures i la fruita seca, ha de quedar un guisat molt gustós.

    ResponElimina