El temps passa molt ràpid i avui ja tornem a ser dia 15, bé ahir, i no ens podem oblidar de la recepta del 15, que aquest mes ens proposaven un plat amb arrós. Jo us presento un rissotto boníssim!!
Ingredients: (4 persones)
Una mesura de tassa de cafè per persona d'arròs (la varietat ideal pel rissotto és Carnaroli)
Una ceba mitjana
Un carbassó
Un gra d'all
Un rajolí de vi blanc
30 gr. de ceps deshidratats
Una pastilla de caldo vegetal
200 ml. de crema de llet per cuinar
50 gr. de formatge parmesà ratllat al moment
Ingredients: (4 persones)
Una mesura de tassa de cafè per persona d'arròs (la varietat ideal pel rissotto és Carnaroli)
Una ceba mitjana
Un carbassó
Un gra d'all
Un rajolí de vi blanc
30 gr. de ceps deshidratats
Una pastilla de caldo vegetal
200 ml. de crema de llet per cuinar
50 gr. de formatge parmesà ratllat al moment
- En un cassó amb mig litre d’aigua tèbia col·locar els ceps perquè s’hidratin, deixar-ho reposar com a mínim mitja hora.
- Mentrestant, tallar la ceba ben petita i fregir-la en una paella amb un raig d’oli d’oliva, seguidament afegir el carbassó talladet i l’all, deixar daurar una estoneta, vigilant que no es cremi. Un cop hidratats els ceps colar-los i reservar l’aigua en un cassó que ens servirà per coure l’arròs.
- En aquest cassó hi afegim mig litre més d’aigua i la pastilla de caldo vegetal.
- Afegir els ceps tallats a la paella amb la ceba i el carbassó i salar. Deixar coure 2 o 3 minuts. Incorporar l’arròs i el rajolí de vi blanc i deixar-lo evaporar.
- Anirem incorporant el caldo preparat (sobretot ha d’estar calent) a mesura que l’arròs l’absorbeixi. Coure al gust, aproximadament 30 minuts. El punt de l’arrós és molt personal per això suggereixo que cadascú ho faci al seu gust, quan veieu que li queda poc afegir la crema de llet i el parmesà. És molt important servir al moment.
Suggeriments: és un plat molt complet amb un acompanyament de primer n’hi ha prou. Per donar un toc especial afegiu un tros de fetge d’ànec prèviament fregit amb una paella sense oli, el resultat és impressionant.
m'encanta el rissotto. Ets una artista!!!
ResponEliminacomprovat!!és bonissim i facil de fer!!ets una crack!!
ResponEliminaQuina pinta nena!!! T'ha quedat d'allò més cremós! El risotto és un clàssic a casa nostra, m'agrada que hi hagis posat carbassó!!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
Lídia, has fet un risotto de categoría! Que bo nena. Els ceps donen un gust molt bo allà on els posis, així que jugaves sobre segur.
ResponEliminaNani
Hola Lídia!!
ResponEliminaQuin bloc més maco!! Ara me'l poso al feed i et busco a FB!
T'ha quedat un risotto que fa molta patxoca!
Petons!
Ohhhhh! La meva perdició! M'encanta :-)
ResponEliminaPetons!
segur que era boníssim!! molts petonets guapa
ResponEliminaHola! No coneixia el teu blog, l'he descobert pel comentari que has deixat al meu :)
ResponEliminaAquest arròs ha de ser boníssim, amb els ceps ha de quedar molt gustós.
Un magnífic arrosset!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça