Al mercat ja es
comencen a veure pèsols frescos, a diferència del que creu la majoria els
pèsols pertanyen a la família dels llegums. La feinada que porta treure’ls de
dins la seva baina val molt la pena, són molt més bons frescos. A mi m’encanten
i aquesta crema és deliciosa.
Ingredients: (4
persones)
400 gr. de pèsols
pelats
Una ceba tendra
Mig porro
Brou de pollastre
Daus de pernil
ibèric
- Tallar la ceba
tendra i el porro. En una olla posarem un bon raig d’oli i sofregirem aquesta
ceba i el porro fins que agafi un color transparent.
- Afegirem els
pèsols i els cobrirem amb brou de pollastre, jo l’he utilitzat de brick, i ho
deixarem coure durant 15 minuts, afegirem sal.
- Passar per la
batedora elèctrica fins que quedi una crema ben fina, si cal afegir brou perquè
quedi més clara s’hi afegeix. Tastar per rectificar de sal.
És una crema molt
senzilla que per aquests dies de fred és ideal. Jo per decorar he afegit uns
tallets de pernil ibèric passats per una paella.
Aquesta cremeta ha de reanimar a un mort!! I amb aquesta fred que fa últimament és genial. Té un color fantàstic i fa cara de ser molt i molt bona.
ResponEliminaPetonets. MAR, de EQNME
T'ha quedat un color verd preciós.
ResponEliminaA mi m'encanten els pesols, de totes les maneres possibles.
Hola Lídia. No sóc gaire amant dels pèsols, però reconec que aquesta crema m'ha agradat molt. Com diu la Gemma, t'ha quedat un color preciòs.
ResponEliminala faré.
Petonets.
Sí, ja vaig veure pèsols al mercat. En tinc ganes, sobretot veient el teu plat Lídia. Amb virutes...que bo!
ResponEliminaNani
Molt rebé Lídia...Pots provar de reservar uns quants pèsols crus i quan la crema està triturada i encara bullint, els afegeixes. Es couen amb la crema i queda molt bó!!! ara, les virutes, imprescindibles...
ResponEliminaEntre els pèsols i la ceba m'has ben conquistat!!!
Tens raó, són molt bons frescos i en crema és una molt bona opció.
ResponEliminaPetons.