Bon any a tothom, espero i desitjo que el 2013 sigui un bon any, el que si
que no ens podran prendre és la il·lusió per a cuinar i compartir-ho.
L’altre dia vaig tenir una amics a sopar i vaig fer aquest tiramisú, i quin
tiramisú! El vaig sentir per la radio en el programa que fa la Mireia Carbó a
la Xarxa.
Val molt la pena aprofitar aquests dies de torrons per fer aquesta versió
tant espectacular, jo el repetiré segur perquè a més va triomfar!!!!
Ingredients:
75 gr. de torró de Xixona
Una cullerada de sucre
2 ous
250 gr. de mascarpone
Melindros dels secs
Per l’almívar:
200 ml d’aigua
50 gr. de sucre
Un raig de moscatell
- En un cassó farem l’almívar amb l’aigua, el sucre i el raig de moscatell
ho courem durant 3-4 minuts fins que el sucre s’hagi desfet. S’ha de deixar
refredar.
- Ratllem el torró.
- A banda muntarem amb unes baretes elèctriques la cullerada de sucre amb
els rovells (separar clares dels rovells) fins que hagi agafat un color
blanquinós.
- En un altre bol muntarem les clares.
- Suquem els melindros volta i volta per l’almívar, sense que s’humitegin
molt perquè no perdin consistència, els poseu en el fons d’una safata, jo ho
vaig fer en vasos individuals d’aquells més baixos (si ho feu per individual us
en sortirà unes 8 racions).
- Preparem la massa: barrejar el mascarpone, amb el torró i la crema de
rovells, per últim afegir les clares muntades a poc a poc barrejant de dalt a
baix perquè no perdi la consistència. Aquesta massa la posarem pel damunt dels
melindros. O bé feu una altra capa de melindros i una més de massa o bé ho
podeu preparar com jo només una capa de cada.
- Al damunt ho podeu decorar al gust jo vaig posar cacau en pols i torró de
Xixona ratllat.
- Deixar reposar a la nevera tapat en film com a mínim 12 hores.
I a gaudir del plaer de menjar!!
A casa l'hem fet molts cops i sempre triomfa ;)
ResponEliminaBon any nou!