Aquesta crema de gambes és una altra versió de la que ja tinc publicada al
bloc, la vaig fer el mateix dia que el tiramisú de Xixona. És molt pràctic de
fer quan tens convidats perquè la pots preparar amb antelació i es pot servir
en l’últim moment. Aquesta recepta també li vaig sentir a la Mireia Carbó que l’explicava
per aquests dies de festa, la presentació fa molt goig i és boníssima.
Ingredients: (4 persones)
20 gambes (millor si són fresques)
1 porro
1 pastanaga
1 gra d’all
3 tomàquets madurs
200 gr. de carbassa
2 cullerades de farina d’arrós
10 ametlles
2 litres d’aigua
- Pelar les gambes i posar els caps i les closques en una olla i sofregir-ho
amb oli d’oliva. La gamba s’ha de reservar. Aquí afegir el porro, la pastanaga
i l’all, deixar coure 2 minuts i afegir el tomàquet ratllat, la carbassa,
ametlles, la farina d’arròs i l’aigua, afegirem un punt de sal i pebre si us
agrada. Aquest brou ha de coure 25 minuts.
- Mentrestant amb paper de forn farem carpaccio de gambes, posarem un
parell de gambes entre mig de paper de forn, us aconsello fer quadrats amb el
paper, i amb un corró amb cura aixafarem la polpa de la gamba fins que quedi
mig centímetre de gruix aproximadament. Aquest ho posarem al congelador. Ho
farem amb totes les gambes menys amb 8 que reservem per coure a la paella.
Aquest pas si que s’ha de fer el dia abans o si més no unes hores abans perquè
la gamba es pugui congelar.
- Quan tinguem el brou al punt el triturarem a dins l’olla i el passarem
dues vegades per un colador xinés i ens ha de quedar textura de crema, aquí cal
rectificar de sal i pebre. Aquesta la podem reservar.
- Per muntar el plat, posarem el carpaccio a la part de baix, courem en una
planxa les 8 gambes fresques, en posarem al damunt del carpaccio dues per cap i
per últim servirem la crema calenta.
És una delícia.
És boníssima, oi? Jo ja l'he fet bastants cops des que la Mireia ens la va ensenyar i té l'èxit assegurat!
ResponEliminaLídia, Feliç 2013! Ja veig que comences amb bon peu amb aquesta recepta. Cal que ens cuidem!
ResponEliminaUna abraçada,
Nani
Hola reina!!
ResponEliminaAquesta crema és d'autèntic luxe, i les tres textures tot un encert!
Molts petonets
Sandra
Ja han passat les festes però aquesta crema es posa bé qualsevol dia, això si, un dia de festa.
ResponEliminaPetons.
Hola Lídia!
ResponEliminaÉs una recepta genial de la Mireia Carbó! Jo la vaig fer per cap d'any de fa 3 anys! ;)
T'ha quedat genial! Petons!