dimecres, 2 de gener del 2013

Tiramisú de xixona


Bon any a tothom, espero i desitjo que el 2013 sigui un bon any, el que si que no ens podran prendre és la il·lusió per a cuinar i compartir-ho.

L’altre dia vaig tenir una amics a sopar i vaig fer aquest tiramisú, i quin tiramisú! El vaig sentir per la radio en el programa que fa la Mireia Carbó a la Xarxa.
Val molt la pena aprofitar aquests dies de torrons per fer aquesta versió tant espectacular, jo el repetiré segur perquè a més va triomfar!!!!


 

Ingredients:

75 gr. de torró de Xixona
Una cullerada de sucre
2 ous
250 gr. de mascarpone
Melindros dels secs

Per l’almívar:

200 ml d’aigua
50 gr. de sucre
Un raig de moscatell


- En un cassó farem l’almívar amb l’aigua, el sucre i el raig de moscatell ho courem durant 3-4 minuts fins que el sucre s’hagi desfet. S’ha de deixar refredar.

- Ratllem el torró.

- A banda muntarem amb unes baretes elèctriques la cullerada de sucre amb els rovells (separar clares dels rovells) fins que hagi agafat un color blanquinós.

- En un altre bol muntarem les clares.

- Suquem els melindros volta i volta per l’almívar, sense que s’humitegin molt perquè no perdin consistència, els poseu en el fons d’una safata, jo ho vaig fer en vasos individuals d’aquells més baixos (si ho feu per individual us en sortirà unes 8 racions).

- Preparem la massa: barrejar el mascarpone, amb el torró i la crema de rovells, per últim afegir les clares muntades a poc a poc barrejant de dalt a baix perquè no perdi la consistència. Aquesta massa la posarem pel damunt dels melindros. O bé feu una altra capa de melindros i una més de massa o bé ho podeu preparar com jo només una capa de cada.

- Al damunt ho podeu decorar al gust jo vaig posar cacau en pols i torró de Xixona ratllat.

- Deixar reposar a la nevera tapat en film com a mínim 12 hores.

I a gaudir del plaer de menjar!!

1 comentari: