dimecres, 10 d’agost del 2011

Empanada

Mai havia provat de fer empanada i la veritat és que em va quedar boníssima.... Vaig pensar que a vegades quan tens força gent a sopar és una bona opció per cuinar!!



Ingredients:
2 masses d’empanada
100 gr. de tonyina de qualitat
1 ceba gran
1 pebrot vermell
3 tomàquets
1 dent d’all
1 bitxo
2 ous durs
1 ou
Oli i sal

- Tallar la ceba i el pebrot. En una paella posar-hi l’oli, quan estigui calent afegir-ho i coure durant deu minuts.
- Mentrestant fer els ous durs (10 minuts de cocció)
- Afegir a la paella l’all trossejat, els tomàquets pelats (tallar-lo a daus grans), el bitxo i una mica de sal i seguir coent uns 20 minuts aproximadament fins que les verdures estiguin ben toves.
- A mig fer encendre el forn a 200º
- Seguidament agregar l’ou dur picat i la tonyina a trossets.
- Posar la massa a sobre el marbre i tallar tant verticalment com horitzontalment la mesura d’un centímetre per decorar el damunt i reservar; fer-ho amb les dues masses.
- Estendre la massa de sota sobre el mateix paper que va en l’envàs i posar-ho damunt de la reixa del forn, col·locar-hi tota la barreja de verdures, ou i tonyina. Amb l’altre massa tapar. Agafar les vores i doblar perquè quedi ben tancat. Decorar amb les parts de massa que hem reservat (veure foto).
- Pintar l’empanada amb un ou batut.
- Coure al forn durant 20 minuts. (comprovar que la part de sobre estigui ben doradeta)
- Servir tèbia o freda. Al gust.

1 comentari:

  1. A casa ens encanta, la fem sovint i és un plat fantàstic! T'ha quedat genial!
    Per cert, no sóc de Seva (sóc de Barcelona), però mons pares hi tenen una caseta!
    Petonets guapa
    Sandra

    ResponElimina