dilluns, 26 de setembre del 2011

Mandonguilles de sèpia amb la seva salsa


Amb aquesta recepta participo al bloc Memòries d’una cuinera que aquest mes ens proposaven fer un plat de Mar i Muntanya. La veritat és que em va costar decidir-me: què faria?? Pollastre amb llagostins, Mandonguilles amb sèpia, aquest últim m’agradava, però no volia fer la típica recepta, per tant vaig innovar posant el meu gra de sorra, i jugava a un cara o creu, que fos un nyap o que quedés boníssim. I.....vualá l’estona va valdre la pena perquè el plat és molt i molt bo. El més entretingut es fer les mandonguilles, però es pot congelar, per tant el dia que en feu se’n pot fer quantitat.


Ingredients (aprox. 20 mandonguilles)
300 gr. de carn picada de porc
1 sèpia mitjana bruta (reservat la tinta)
30-40 gr. de farina de pa (la d’arrebossar)
Un gra d’all
Farina blanca
1 ou
1 ceba gran
3 tomàquets madurs
1 patata mitjana

- Tallar la sèpia molt petita, us serà més fàcil per fer les boles. En un bol posar la carn picada (si l’heu comprat sense amanir afegir sal i pebre), l’ou, la sèpia tallada i un gra d’all tallat ben menut. Barrejar molt bé fins que la massa agafi consistència, mica en mica s’hi afegirà la farina de pa per aconseguir-ho. (us aconsello és molt pràctic treballar amb uns guants de làtex)
- Amb la massa fer les mandonguilles. Quan estiguin totes fetes arrebossar amb farina blanca i fregir-les, compte que no es cremin. Reservar.
- En una paella fregit la ceba prèviament ben tallada i deixar que es dauri una mica, seguidament afegir la patata a dauets i daurar-la 3 o 4 minuts. Mentrestant, rallar els tomàquets i afegir-ho a la ceba i patata. Posar una mica de sal i sucre per treure l’acidesa del tomàquet.
- Amb  aquesta salsa que hem preparat i posarem la tinta negre de la sèpia hi afegirem totes les mandonguilles. Aquestes han de quedar gairebé cobertes, sinó hi afegiu una mica d’aigua, ja que les mandonguilles han de fer xup-xup durant 30 minuts, així quedaran ben toves.
A partir d’aquí a llepar-se els dits!!!!

11 comentaris:

  1. Unes mandonguilles per treure's el barret Lídia, m'encanten!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Gràcies pels vostres comentaris!! jo tb estic encantada amb la recepta! sort que encara en tinc un tàpper al congelador ;))

    ResponElimina
  3. Ostres nena! això si que és una fussió de mar i muntanya!!!! jajajajaja. Moltíssimes gràcies bonica per participar. Petonets

    ResponElimina
  4. No sé perquè no he rebut la teva actualització. Quan dic que blogger em té mania...
    Abans no m'agradava res que portés tinta de calamar, sort que ho he superat!
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  5. Hola Lídia,
    Anant de blog en blog he arrivat al teu.
    Em quedo perquè fa molt bona pinta.
    D'entrada haig de dir-te que no coneixia aquestes mandonguilles, que fan molt bona pinta i que m'apunto la recepta.
    Per la reste de plats que has preparat els aniré llegint.
    Salutacions :)

    ResponElimina
  6. Quina idea més bona! Són mandonguilles negres i amb sorpresa de sabor i textura...Genial!! Petons

    ResponElimina