divendres, 13 d’abril del 2012

Núvols de gerds

Em fa vergonya veure que quasibé fa un mes que no actualitzo! però no patiu que l'espera val molt la pena, perquè avui us presento la recepta dels núvols de sucre! Em vaig animar a fer-la quan vaig veure que la Judith de El Món de Juju en va penjar alguna versió, tot i que la recepta que jo he utilitzat és diferent no podeu deixar de fer una ullada als seus...


Després de carregar per tot barcelona els ingredients l'esforç va valdre la pena, vaig utilitzar ingredients de la marca Sosa ( de fet la recepta l'he extret de la seva web) que la venen a Gadgets&Cuina i en alguna web online.

Ingredients:

18 gr. de albumina (clara d'ou en pols)
175 gr. de pasta de gerds
500 gr. de sucre
100 gr. de glucosa líquida
200 gr. d'aigua
11 fulles de gelatina
sucre llustre

- Amb unes baretes elèctriques es muntarà la pasta de gerds amb la albumina, fins que augmenti de volum.
- A la vegada amb un cassó posarem a bullir el sucre amb l'aigua i la glucosa líquida fins que arribi a la temperatura de 130º. (és necessari que tingueu un termómetre) S'afegiran les fulles de gelatina escorregudes, ja que previament s'han d'hidratar amb aigua molt freda. ( uns 10 minuts)
- Amb el xarop que hem aconseguit al cassó, el retirarem i l'afegirem mica en mica a la pasta de gerds barrejant amb les baretes elèctriques. Quan s'hagi incorporat del tot agafarem la massa i la posarem en un motlle, cal posar sucre llustre perquè no s'enganxi.
- Quan es tallin la massa cal arrebossar amb el sucre llustre.

Si voleu fer una ullada al video us ajudarà a fer la recepta

Feliç divendres!

5 comentaris:

  1. que professional nena!!!!! la propera vegada si els fas amb gelatines del super seran molt més económics!!!! ;P t'han quedat genial!!!! petonetsssssssssssssssssssssssssssss

    ResponElimina
  2. Hey!!!!
    he tenido la suerte de reibir esta misma mañana un bote relleno de estas preciosas y sabrosas nubes hechas ni más ni menos que por Lídia que es una cocinera fantástica!!
    no se parecen en nada a las nubes de mentira, jeje estas son espectaculares!!
    Lídia gracias!!
    sorry, ni idea de catalán:(
    besos!!

    ResponElimina
  3. Ala Lídia, com t'esmeres...Un núvols per a fer somiar.
    Nani

    ResponElimina
  4. Amb el que m'agraden els gerds! Tinc pendent de fer-les, al meu nebot gran li encanten.
    Petons.

    ResponElimina
  5. Wuapa!!
    Vaya currasso!!! Fas coses que no sabria ni per on començar!!! Ja he pres nota d'algunes coses pendent a fer dl teu blog, pero aquesta recepte m'ha encantat!!!!!! Ens veiem dimecres i felicitats xl teu blog!!

    ResponElimina