dijous, 3 de maig de 2012

Carpaccio de salmó marinat

Fa tres setmanes vaig comença un curs al centre Cívic Montseny a Vic amb l’Angelina Garcia. La veritat és que ens ensenya receptes molt xules i molt bones!! L’altre dia em vaig animar a provar la primera recepta a casa: carpaccio de salmó marinat. El resultat va ser molt satisfactori!!



Ingredients: (2 persones)
400 gr. de salmó fresc (la quantitat de salmó és per dos cops vegeu explicació)**
Anet fresc (si en trobeu sinó sec)
1 llimona
1 ou
1 ceba tendra
Olives negres
Oli d’oliva, pebre i sal

- **El salmó li heu de demanar a la peixatera que us en faci un bon tall i us tregui l’espina, és a dir que us faci dos filets. Poso 400 gr. perquè en tindreu per dues vegades. Ja que prèviament s’ha de congelar. Per tant, quan arribeu a casa netejar el salmó, posar en paper film i congelar com a mínim 24 hores.
- Descongelar el salmó (30 minuts-40 minuts), ens interessa que ja estigui una mica congelat perquè anirà millor per tallar amb el ganivet, o bé si teniu talla fiambres. Fer talls molt prims. I posar en un plat gran.
- Quan tinguem tot el salmó en un plat, agafar la llimona i escórrer el seu suc pel damunt i així aconseguirem que ens cogui el peix. Amanir amb llimona al gust. Jo vaig utilitzar mitja llimona. La resta la vaig posar a la vinagreta.
- En un cassó amb aigua bullint posar l’ou i coure durant 10 minuts.
- Per a la vinagreta: trossejar molt petita la ceba tendra, posar oli, l’anet i el pebre. Posar pel damunt del carpaccio.
- Quan l’ou dur estigui fred ratllar-lo i posar per sobre de la vinagreta. Salar.
- Al damunt si us ve de gust acabar de decorar amb olives negres tallades. La veritat és que hi combinen molt bé

Apa, a veure si us animeu a provar-ho!!


8 comentaris:

  1. Visca el carpaccios! Lídia, m'has fet venir el gust del salmó al paladar. que bo!
    Nani

    ResponElimina
  2. El salmó marinat m encanta!! nosaltres el fem una mica diferent, però aquest carpaccio ha d estar reboníssim!
    petonets

    ResponElimina
  3. Que be k t'ha quedat això!!!! K tal ahir el canaló estava bo??

    ResponElimina
    Respostes
    1. Anna, quin caneló que et vas perdre.... Pel meu gust impresionant el més bo que hem fet!! ja et passaré els apunts!! a veure si tinc una mica de temps i el faig aquest cap de setmana!!

      petonets

      Elimina
  4. Veus, de carpaccio de salmó si que en menjaria moooooolt!
    Petons i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  5. si és fet a casa segur que està molt més bo!!! em guardo la recepta èrquè m'agraden molt els carpacio de peix. petonets

    ResponElimina
  6. Una proposta ideal ara que comença a fer calor. A casa ens encanta el salmó marinat, és d'aquelles coses que quan les aprens a fer ja no les compres més :;

    ResponElimina
  7. Ja ens aniràs ensenyant receptes del curset, de moment aquesta ha de ser boníssima!! Quin gustet més bo ha de tenir el salmó :)
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina