Fa tres setmanes vaig comença un curs al centre Cívic Montseny a Vic amb l’Angelina Garcia. La veritat és que ens ensenya receptes molt xules i molt bones!! L’altre dia em vaig animar a provar la primera recepta a casa: carpaccio de salmó marinat. El resultat va ser molt satisfactori!!
Ingredients: (2 persones)
400 gr. de salmó fresc (la quantitat de salmó és per dos cops vegeu explicació)**
Anet fresc (si en trobeu sinó sec)
1 llimona
1 ou
1 ceba tendra
Olives negres
Oli d’oliva, pebre i sal
- **El salmó li heu de demanar a la peixatera que us en faci un bon tall i us tregui l’espina, és a dir que us faci dos filets. Poso 400 gr. perquè en tindreu per dues vegades. Ja que prèviament s’ha de congelar. Per tant, quan arribeu a casa netejar el salmó, posar en paper film i congelar com a mínim 24 hores.
- Descongelar el salmó (30 minuts-40 minuts), ens interessa que ja estigui una mica congelat perquè anirà millor per tallar amb el ganivet, o bé si teniu talla fiambres. Fer talls molt prims. I posar en un plat gran.
- Quan tinguem tot el salmó en un plat, agafar la llimona i escórrer el seu suc pel damunt i així aconseguirem que ens cogui el peix. Amanir amb llimona al gust. Jo vaig utilitzar mitja llimona. La resta la vaig posar a la vinagreta.
- En un cassó amb aigua bullint posar l’ou i coure durant 10 minuts.
- Per a la vinagreta: trossejar molt petita la ceba tendra, posar oli, l’anet i el pebre. Posar pel damunt del carpaccio.
- Quan l’ou dur estigui fred ratllar-lo i posar per sobre de la vinagreta. Salar.
- Al damunt si us ve de gust acabar de decorar amb olives negres tallades. La veritat és que hi combinen molt bé
Apa, a veure si us animeu a provar-ho!!
Visca el carpaccios! Lídia, m'has fet venir el gust del salmó al paladar. que bo!
ResponEliminaNani
El salmó marinat m encanta!! nosaltres el fem una mica diferent, però aquest carpaccio ha d estar reboníssim!
ResponEliminapetonets
Que be k t'ha quedat això!!!! K tal ahir el canaló estava bo??
ResponEliminaAnna, quin caneló que et vas perdre.... Pel meu gust impresionant el més bo que hem fet!! ja et passaré els apunts!! a veure si tinc una mica de temps i el faig aquest cap de setmana!!
Eliminapetonets
Veus, de carpaccio de salmó si que en menjaria moooooolt!
ResponEliminaPetons i bon cap de setmana.
si és fet a casa segur que està molt més bo!!! em guardo la recepta èrquè m'agraden molt els carpacio de peix. petonets
ResponEliminaUna proposta ideal ara que comença a fer calor. A casa ens encanta el salmó marinat, és d'aquelles coses que quan les aprens a fer ja no les compres més :;
ResponEliminaJa ens aniràs ensenyant receptes del curset, de moment aquesta ha de ser boníssima!! Quin gustet més bo ha de tenir el salmó :)
ResponEliminaPetonets
Sandra