divendres, 13 de maig del 2011

Melmelada de nabius


Amb aquesta recepta participo a la iniciativa d'un altre bloc: Memòries d'una cuinera, el repte del mes de maig eés elaborar una melmelada o una confitura, vaig decidir participar-hi ja que per aquest Sant Jordi em vaig autoregalar el llibre: "El llibre de les conserves" que és fantàstic. Vaig escollir aquest fruit el nabiu, més conegut amb castellà arándano perquè té moltíssimes propietats:
  • És un bon remei per a persones que tinguin infecció d'orina
  • Ens ajuda a la nostra visió, sobretot per la ceguera nocturna o catarates
  • Una bona solució per problemes digestius: diarrea, males digestions....
  • És un aliat per millorar la circulació, tant per varius com per morenes
(informació extreta de http://www.botanical-online.com/)

Ingredients:
900 gr. de nabius
150 ml. d'aigua
el suc de dues llimones
675 gr. de sucre

- Posar els nabius, l'aigua i el suc de les llimones en una olla, esperar fins que bulli i deixar coure 10-15 minuts.
- Afegir el sucre i remoure-ho perquè quedi ben barrejat. Seguidament passar la minipimer. Pujar el foc fins que bulli i deixar coure 10-12 minuts.
- Per saber si la melmelada està al punt posar una cullerada en un plat i deixar refredar (mentrestant retirar l'olla del foc), llavors agafar una mica de melmelada amb la cullera i deixar-la caure al plat si cau en forma de grumolls i ja no és líquida, això vol dir que ja està llesta, sinò deixar coure una estoneta més.
- CONSERVACIÓ: He llegit moltes maneres de fer el bany maria perquè les melmelades es conservin durant 6-9 mesos, jo explico com ho he fet sempre.
- Esterilitzar els pots en una olla gran, posar aigua i espera que bulli i deixar-ho 3-4 minuts.
- Un cop esterilitzats els pots posar la melmelada i tapar-los, i de nou posar-ho dins d'una olla i amb aigua que cobreixi gairebé la meitat dels pots. Deixar fent el bany maria uns 30 minuts.
- Treure els pots de l'olla amb unes pinces (no ens cremem) i deixar-los refredar a sobre el marbre de cap per avall, és a dir amb el tap a sota.

Ara la imaginació al poder: amb una torrada amb mantega, amb iogurt, com a salsa amb carn.....



mmmmm.... boníssimaaa!!

Salut i bona cuina

7 comentaris:

  1. hola guapa!!! doncs sí, també he tingut problemes amb l'última entrada.... Aquesta melmelada segur que està boníssima! moltíssimes gràcies per la teva aportació! és fantàstica. Petonets

    ResponElimina
  2. Aquesta melmelada ha de ser molt bona, la provarem!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  3. Aquesta melmelada ha d'estar bonísiima amb un iogurt natural!segur ;-)

    Petunets*
    Mireia

    ResponElimina
  4. Que bona la melmelada de nabius! I gràcies al repte he descobert el teu blog!

    ResponElimina
  5. Gràcies pels vostres comentaris!**

    ResponElimina