Avui a Vic ja ha fet la primera glaçada de la temporada, ja es sent l’olor a boira! M’encanta! La veritat és que aquest any el fred s’ha fet esperar molt i jo ja tinc ganes de portar bufandes i tapar-me amb una manta ben gruixuda al sofà.
Fa dies que vaig fer codonyat perquè és ideal per fer moltes combinacions: amb formatge, a l’amanida, amb carn, pels panellets.... A més es conversa molt de temps a la nevera i fins hi tot es pot congelar.
En la imatge us presento codonyat amb formatge de ricotta. Boníssimmm!
Ingredients:
2 kg. de codonys
1200 gr. de sucre
El suc d’una llimona
Aigua per la cocció
- Pelar i netejar l’interior dels codonys. Si la pell és fina inclòs es poden arribar a coure amb pell.
- Posar el codony a trossos en una olla grossa i afegir el suc de la llimona i cobrir amb aigua mineral. Coure durant 15 minuts.
- Seguidament colar l’aigua i de nou posar els codonys a l’olla. Passar la batedora elèctrica i afegir-hi el sucre.
- Coure durant 30-45 minuts a foc mig remenant sovint perquè no s’enganxi. Ull! Estigueu al cas no us cremeu perquè pot esquitxar.
- Estarà cuit quan veieu que el codony s’ha enfosquit i la pasta ja té consistència.
- Repartir en tuppers o bé en safates d’alumini.
jajajajaja, no t'ho creurás, però tinc el meu condonyat pendent de publicar per dilluns! ;)))) que bo que està! petonets i bon cap de setmana
ResponEliminaI jo que no he fet mai codonyat!! De petita l'odiava, però ara cada vegada m'agrada més... m'agafo la recepta!
ResponEliminaI que bé que ja comenci el fred per allà dalt, que ja toca!!
Petonets
Sandra
Boníssim! Nena en vaig fer l'any passat i molt molt bo! A veure si ens veiem aviat!
ResponEliminaJuju!!de fet és el temps de fer aquesta conserva....
ResponEliminaSandra! ja saps què et toca a provar-ho!!
Sara!si és boníssim! toca fer un soparet aviat!
És tan maco Vic!!!!!!
ResponEliminaA mi no m'acaba de quedar quallat perquè mai estic remenant tota l'estona que cal, però bo em queda! ja,ja,ja
Petons i bon cap de setmana.
Jo no n'he fet mai! Se'm presentava com molt complicat... Ara ja veig que és força fàcil. A mi m'encanta! Amb manxego, amb idiazabal...buf! Boníssim! I benvingut el fred, ja en tenia ganes! Molts petonets i bon cap de setmana!
ResponElimina