dijous, 5 de maig del 2011

Gelat de te verd




Ingredients:

3 cullerades soperes de te macha
125 gr. de sucre blanc
500 ml de llet
500 ml de nata líquida
6 rovells d'ou

- Posar la llet en un cassó, afegir el te i a foc lent escalfar-ho i abans que arribi a bullir apartar i deixar repossar de 5 a 7 minuts. Després remanar bé la barreja (si us queden grumolls passeu la minipimer)
- En un recipient apte per el bany maria barrejar el sucre i els rovells fins a obtenir una barreja ben homogenea, tot seguint incorporar la llet tèbia i barrejar-ho.
-Col·locar aquesta barreja al bany maria i coure suaument sense deixar de moure. Quan es començi a espessir retirar i seguir removent una estona més (aproximadament 20-30 minuts). Deixar refredar.
- Un cop fred afegir la nata, barrejar-ho bé i posar-ho en un recipient metàlic. Posar-ho al congelador durant 3-4 hores fins que el voltant es congeli.
- Treure del congelador, posaar la barreja en un altre recipient i pasar-ho pel minipimer. Tornar-ho a posar al congelador. Repetir aquesta acció dues vegades més. Això és molt important, ja que si no seguiu les instruccions el gelat no quedarà cremós i es notaran cristallets.

Nota: la macha es pot comprar en botigues especialitzades de menjar japonés (Tokyo-ya o Sakura-Ya a l'Illa Diagonal) o també a la botiga gaggets & cuina (aragó, 249) a barcelona

2 comentaris:

  1. Lídia, gràcies pel teu comentari! :)
    mmm el gelat de te verd m'agrada molt! I amb la caloreta que fa, és ideal.

    ResponElimina
  2. Una recepta deliciosa, la prepararé!
    Jo acostumo prendre te verd a la menta, és molt saludable, he recollit les propietats en aquest article: http://coachingpersonal.cat/2011/01/25/te-verd-a-la-menta/

    ResponElimina