dissabte, 23 d’abril de 2011

Bunyols de quaresma

La tradició cristiana mana que els divendres no es pot menjar carn per recordar la mort de Jesucrist. Els bunyols es menjaven per suplir aquesta manca d'aliment. Avui en dia algunes tradicions s'han conservat i no ens podem deixar perdre aquestes delicioses boletes ja siguin farcides de crema, nata o xocolata.....



Ingredients:
170 gr. de farina (recordeu que si utilitzeu preparat no cal afegir llevadura)
1/2 culleradeta de llevadura química
250 gr. de llet
100 gr. de mantega
1 pessic de sal
1 culleradeta de sucre
4 ous grans
oli oliva vegre extra (que sigui suau per fregir)
crema pastissera (vegeu pastís de crema amb fruites per fer-la)
sucre glas

- En un cassó afegir la llet, la mantega, el pessic de sal i el sucre i remanar continuament.
- Quan la llet bulli i la mantega s'hagi fos afegir d'un sol cop  la farina (amb la llevadura barrejada), remanar-ho perquè quedi una massa homogènea.
- Deixar refredar una mica.
- Quan aquesta massa estigui freda afegir els ous un a un, és a dir afegir un ou i integrar-ho a la massa i així amb els quatre.
- Si la massa queda amb grumolls passeu-ho el minipimer, si queda molt clara afegiu una mica més de farina.
- En una paella ben gran posar l'oli penseu que n'hi ha d'haver quantitat (1 litres aproximadament) i quan estigui ben calent baixar la temperatura, però que segueixi tenint força per fregir els bunyols. Fer boletes amb un parell de culleres i fregir tots els bunyols, reservar amb un plat amb paper absorvent.
- Quan estiguin tots fregits farcir amb una màniga amb la crema pastissera, recordeu que també és poden fer amb nata o amb xocolata
- Afegir sucre glas pel damunt


mmmm..... són tant bons!!!

1 comentari:

  1. He tingut la sort de tastar-los; Lídia, estic obert a repetir... Boníssims!@

    ResponElimina