dijous, 15 de març del 2012

Llenties amb verduretes


Avui és un dia especial, no només perquè es dia 15 i ja sabeu que tenim una cita amb la recepta dels Fogons de la Bordeta sinó perquè avui, precisament avui, fa un any que em vaig decidir a crear el bloc. I la veritat és que me’n recordo com si fos ahir, les trapos (aquest és el nom de la colla de nenes) em van animar a iniciar aquest projecte i la veritat és que està sent una satisfacció personal molt gran.

Voldria agrair el seu suport a: les nenes traperes, la Laura, la Mireia, la Clara, en Borja pel seu disseny gràfic, a totes aquelles persones que dediquen algun minut a mirar les receptes i, evidentment, a totes aquelles que n’han fet alguna, a la oportunitat que em van donar de publicar una recepta mensual a la revista de Centelles El Portal, a la meva família, a la meva parella i no em puc deixar d’esmentar a totes les amigues/ amics virtuals que tenen blocs i que compartim una passió, una il·lusió i que amb els seus comentaris posen el seu gra de sorra per seguir amb aquest projecte.


Ja no m’enrotllo més que m’estic posant sentimental..., anem per feina: aquest mes les protagonistes de la recepta del 15 són les llenties. La meva història amb elles és ben curiosa, perquè des de petita sempre m’han encantat. Un dia li vaig demanar al meu pare el què més m’agradava quan era petita: i em va explicar que un dia vam anar a un restaurant i volia llenties tant si com no, es veu que la cambrera es va sorprendre moltíssim que una nena demanes aquest plat! Jo penso sincerament que això és culpa de la meva iaia, ella és andalusa i fa uns ‘puxeros’ i esclà per temes organitzatius jo vaig anar a dinar durant molts anys cada dia a casa seva. I la veritat és que encara ara ella és qui fa les llenties estofades més bones del món ( amb suquet, xoricet....mmmm.....) jo us les proposo amb verduretes una mica més lleugeres!!



Ingredients: (4px)

300 gr. de llenties cuites
1 ceba
2 pastanagues

Mig carbassó
4 xampinyons

1 tomàquet gran
1 patata

Aigua mineral
Sal

Una fulla de llaurer



- En una paella coure amb oli la pastanaga. Mentrestant, tallar la resta de verdures i anar-les afegint per aquest ordre: la pastanaga, la patata, els xampinyons, el carbassó i el tomàquet (millor si el peleu). D’aquesta manera poseu a coure les verdures que tenen un punt de cocció més llarg. Salar. Deixar coure el conjunt de les verdures uns 10 minuts fins que comencin a estar toves.

- Afegir les llenties i cobrir tots els ingredients amb aigua mineral i afegir la fulla de llaurar. Deixar coure entre 10-15 minuts, s’ha de comprovar la cocció de les llenties per deixar més o menys temps, si us agraden amb més suc o no, si les voleu més espesses pujar el foc que bulli i si les voleu amb suc tapar la paella.

És una recepta molt senzilla que podeu aprofitar de fer-la amb les verdures que tingueu a la nevera!





11 comentaris:

  1. Lídia, suposo que entre la teva iaia i la meva mare han dominat el món de les llenties! Enhorabona per l'any del blog. M'agrada.
    Nani

    ResponElimina
  2. Més lleugeres però boníssimes, i guapíssimes en aquestes cassoletes!!
    Per molts anys i enhorabona pel blog!
    Petonets

    ResponElimina
  3. Oh nena que bones han de ser. Mira compartim una cosa, les llenties també és un dels meus plats preferits, m'agraden de totes maneres! Ah, i felicitats x aquest any tant bo de menjar i delicateses que ens has donat!!!

    ResponElimina
  4. A casa quan les fem així sempre les fem amb el xoriç, però és ben veritat que així amb les verdures també deuen estar molt bones.... i sanes!
    Petonets

    ResponElimina
  5. Bonisssiiimes llenties de tota la vida! Com les de casa...les més bones!

    Anna Esquerrà

    ResponElimina
  6. Que boniqus aquestes mini cocottes!! presentades així les llenties són un luxe total!! m'encanten!
    un ptonàs guapa!

    ResponElimina
  7. ole ole!!!! moltíssimes felicitats guapíssima. sempre és un plaer venir a veure't!!!! m'agrada molt com han quedat les llenties avui!!!! molts petonets

    ResponElimina
  8. Ai senyor, si us dieu les trapos. Perquè serà?
    Felicitats pel bloc i per aquestes llenties, m'encanten amb verduretes.
    Petons i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  9. Gràcies a tu per mantenir el blog i continuar penjant receptes!! :D Felicitats, i que en facis molts més jaja A mi les llenties m'agraden més amb verduretes que amb xoriço, o sigui que l'has clavat! jaja

    Un petó guapa! :D

    ResponElimina
  10. Moltes felicitats per aquest primer anyet i PER MOOOOOLTS ANYS!
    Aquestes llenties amb aquestes cassoletes individuals fan molt de goig!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  11. Gràcies per la recepta. A la llista d'ingredients surt ceba però a l'explicació no. Suposo que va abans de la pastanaga ?

    ResponElimina