divendres, 18 de març del 2011

Sorbet de Gintònic

Responent a la petició de la Montse us explico com faig el sorbet de gintònic:



Hem de tenir en compte un parell de coses, primer que va ser un invent meu i segon que vaig utilitzar la Thermomix per triturà el gel! De totes maneres, no us amoineu que us explicaré com s'ha de fer sense Thermomix.

Ingredients:
  • ginebra (beefeater, bombay....) no ha de ser una ginebra bona, des del meu punt de vista, ja que les bones s'han de reservar per una bona copa. Jo escolliria la Seagrams: una ginebra que està molt bé qualitat-preu i que a molts supermercats la venen.
  • tònica (schweepes) agafeu l'ampolla de plàstic em sembla que és de 750ml
  • llimona


Les mesures exactes les haureu de calcular segons per la quantitat de persones que feu el sorbet, i una bona mesura seria la mida realment d'un gin tonic com a copa per a dues persones. L'avantatge del sorbet és que a mesura que el fas, el proves i vas rectificant el gust.

Amb thermomix:
- expremer llimones i amb el seu suc barrejat amb una mica d'aigua vaig fer glaçons (els glaçons s'haurien de fer el dia abans, o una del matí al vespre, perquè es puguin congelar)
- en el vas de la thermomix hi poses els glaçons de llimona i de normals, afegeixes la ginebra i la tònica.
- ho tritures a poc a poc perquè es vagi picant el gel, si queda massa liquid hi afegiu glaçons i si és al revés si afegeix tònica, sobretot tenint en compte que sigui el vostre gust, que tampoc sigui molt fort! La textura del gel triturat la podreu mesurar molt bé amb el robot, ja que s'ha de fer gradualment i pareu quan sigui sorbet.

Sense thermomix:
- expremer la llimona i posar-ho en un bol, que pugui anar al congelador
- afegir la ginebra i la tònica ( com que no ho he provat també hi posaria una mica d'aigua) s'ha de tastar perquè estigui al punt
- posar-ho al congelador, hi anar-ho remenant a mesura que es va congelant, perquè agafi la textura de sorbet
Opció alternativa comprar gelat de llimona i barrejar-ho amb la ginebra i la tònica


Com us he comentat al principi aquesta recepta s'ha de provar, ja que les mesures són relatives per les persones que sigueu i si us agrada més fort de gust o no. L'opció sense thermomix no l'he fet, però us he donat idees..., a veure si algú s'anima i explica la seva experiència!!!!

1 comentari:

  1. Aquesta me l'enduc impressa per l'estiu!! Mira que es fa una competició per veure qui fa millor el gin-tònic...Jo el faré en sorbet i els sorprendrà! Me'l prendré a la teva salut Lídia! Petons!

    ResponElimina