dijous, 24 de novembre del 2011

Orada tardonenca

Fa molts dies que no actualitzava el bloc i ahir a la tarda-vespre vaig estar fent alguna cosa. La recepta que us presento avui l’he vist a un llibre que tinc de la Carme Rusquelleda i la veritat és que no us decepcionarà gens ni mica. A més, porta varietat de bolets i ahir aquelles coses de la vida em van portar una bossa de rovellons acabats de collir, eren els primers que menjàvem aquest any ja que estar sent una temporada molt dolenta, eren deliciosos.




Ingredients: (2px)
Una orada a filets (600-700 gr.)
300 gr. bolets variats
100-150 gr. de carbassa
Un all
Ceba
Oli i sal

- Coure en una paella amb un raig d’oli la ceba, jo en tenia d’aquelles rodones petites i les vaig enrossir senceres. Reservar.
- En una paella coure els bolets fins que treguin tota l’aigua i deixar-los que es facin una mica. Reservar en un plat i afegir l’all tallat a làmines.
- En un cassó bullir la carbassa tallada longitudinalment com si fossin palets, quan l’aigua comenci a bullir deixar-ho 5 minuts.
- En una safata pel forn col·locar la ceba, els bolets, la carbassa i els filets d’orada prèviament salats. (la recepta original hi afegia un raig de vi de Xèrez sec, però jo no en tenia....)
- Coure el peix al forn a 200º durant 10 minuts.

Bona tardor!!

4 comentaris:

  1. Ja et trobavem a faltar!!!! Les orades ens agraden molt, així que m'emporto aquesta recepta amb tanta bona pinta!!! Molts petonets

    ResponElimina
  2. Noia, quina sort amb els rovellons!
    El peix al forn m'agrada molt el que no tinc molt clar la carbassa, millor la canvio per patata!;)
    Petons.

    ResponElimina
  3. i nosaltres que sempre mengem l'orada amb patates, pastanagues i ceba... la teva combinació (o la de la Carme) té una pinta deliciosa!! :D Quina sort amb això dels rovellons jeje, jo encara no els he ni ensumat...

    Un petoneeet! :D

    ResponElimina
  4. L'altre dia el Mercat de Tarragona tenia les parades plenes d'orades.
    Serà qüestió d'aprofitar aquesta recepta.
    Nani

    ResponElimina