dilluns, 12 de novembre de 2012

Peus de porc a la cassola


Mai havia fet peus de porc a la cassola i amb l’ajuda de la recepta que ens va ensenyar l’Ivan Vilanova al curs de cuina del Centre Civic Montseny, aquí els teniu.

Us aconsello que els prepareu el dia abans, perquè reposats queden molt més bons.

 

Ingredients: ( 4 persones)

5-6 peus de porc bullits

4 grans d’all

2 cebes

1 fulla de llaurer

4 tomàquets madurs

Una culleradeta pebre vermell

50 gr. de farina

1 litre brou de carn

 

Per la picada:

2 alls

Julivert

50 gr. ametlles torrades

50 gr. avellanes torrades

Pa torrat

 

- En una cassola o paella grossa afegim un raig d’oli i afegim els alls pelats i els daurem a foc suau perquè no es cremin.

- Tallem la ceba i la incorporem juntament amb la fulla de llaurer.

- Ratllem els quatre tomàquets i ho afegim al sofregit i coem perquè s’evapori l’aigua.

- Posem la farina i la culleradeta de pebre vermell i deixem coure uns 5 minuts a foc suau.

- Incorporem els peus de porc i el brou fins que cobreixi els peus, coure 20-30 minuts fins que els peus estiguin ben tous.

- Separem els peus de la salsa. Aquesta la triturem i la passem pel colador xinés.

- La salsa la posem de nou a la cassola amb els peus.

- Mentrestant, preparem la picada amb els alls, el julivert, les ametlles i  avellanes i una llesqueta de pa torrat, aquí afegirem una mica de la salsa per poder-ho passar bé per la batedora elèctrica.

- Afegir la picada als peus i coure uns 10 minuts aproximadament, vigilant que no s’enganxi la salsa, si s’ha reduït molt afegiu una mica de brou.

- Si es pot deixar reposar pel dia següent i a disfrutar.

11 comentaris:

  1. Lídia,
    No he cuinat mai peus de porc a casa. En realitat no en menjo, però fan una pinta deliciosa, que em venen ganes...
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina
  2. Com m'agraden els peus de porc! Però jo tampoc els he fet mai, a veure si m'animo amb aquesta recepta!

    ResponElimina
  3. Jo com la nani no n'he menjat mai, i sé que el dia qeu els probi cambiaré de parer perque no potser que hi hagi tanta gent "equivocada", però encara no ha arribat el dia, tot i que el teu plat és molt apetitòs!!!!!!

    ResponElimina
  4. Sóc jo que desbordo imaginació (cosa estranya) o és que el els trossos de carn tenen forma de porc? petons!

    ResponElimina
  5. I si els acompanyes de mongetes seques i botifarra negra ja és la bombaaaa!!!! t'han quedat molt bé, Lídia ;-)

    ResponElimina
  6. No sóc gens de peus de porc, però reconec que aquests guisats ara a l'hivern vénen molt de gust. Ideals per sucar-hi pa i deixar el plat ben net.

    ResponElimina
  7. Jo he afegit un porro i dues pastanagues tot triturat al final. EXQUISTS

    ResponElimina
  8. Jo he afegit un porro i dues pastanagues tot triturat al final. EXQUISTS

    ResponElimina