dimecres, 5 de desembre del 2012

Crema de gambes


La meva intenció durant aquest mes de desembre és penjar receptes útils per aquests dies de festes i aquesta crema de gambes és un èxit assegurat, que us ha de dir una amant dels plats amb cullera, però val la pena provar-la perquè és deliciosa.




Ingredients. (4-6 persones)

Un cap d’alls

Una ceba

2 pastanagues

Un porro

3 Tomàquets ben madurs

50 gr. de pebre vermell dolç

Un raig de conyac

500 gr. de gamba vermella (tipus xoriço)

2 litres de brou de peix

50 gr. de mantega

200 ml de crema de llet

 

- En una cassola amb un raig d’oli posarem el cap d’alls tallat pel mig, ho deixarem coure a foc mig fins que agafi color. Seguidament hi afegirem les verdures ben tallades, la ceba, pastanagues, el porro i ho courem fins que estigui tot ben estovat.

- Ratllarem els tomàquets i els afegirem a la cassola, després hi afegim les gambes senceres i les xafem amb una mà de morter, incorporem el pebre vermell i un raig de conyac, es flambeja per cremar l’alcohol.

- Cobrir les gambes i les verdures amb el brou i deixar bullir 20 – 25 minuts, és molt important no fer-ho durant més temps ja que la crema ens podria agafar un gust massa fort.

- Triturar i colar amb un colador xinés. Ho lliguem la mantega i la crema de llet, si tot i així ha quedat massa clar, us aconsello fer una mica de pasta roux, que es coure mantega i farina a part i afegir-ho a la crema perquè s’espesseixi.

 

Bon profit

7 comentaris:

  1. Ha! Jo també estic pensant en coses lleugeres i senzilles per a preparar-nos per les festes. I perquè no per a les festes? M'assembla que no caldrà tanta cosa. Bon cap de setmana,
    Nani

    ResponElimina
  2. Totalment d'acord, crec que va ser l'any passat o l'altre que jo vaig fer crema de gambes per Nadal ;)
    UN plat que fa festa de veritat!

    ResponElimina
  3. DELICIOSA!!!!! ME QUEDO POR AQUI Y TE INVITO SI TE APETECE A PASAR POR MI BLOG. http://123acomer.blogspot.com

    ResponElimina
  4. Jo també sóc molt de sopetes i aquesta ha de ser tant i tant boníssima!
    Petons.

    ResponElimina
  5. Hola, et voliem enviar un missatge privat però no hem localitzat el teu mail. Era per veure si ens pots donar un cop de mà i recomanar la 5a Fira de la Tòfona de Centelles. Si necessites més informació, pots enviar-nos un mail a saeznv@diba.cat o trucar a l'Ajuntament 93 881 03 75 extensió 265, Virtuts Saez. A la fira es faran tallers de cuina molt interessants

    ResponElimina